Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 4 februarie 2009

Incendiu intr-o tabara de tigani din Belgrad

Circa zece locuinte au fost distruse intr-un incendiu produs miercuri dimineata intr-o tabara de tigani din Belgrad, dar nu s-au inregistrat raniti.

Incendiul a izbucnit la putin timp dupa miezul noptii in tabara Gazela, situata sub podul cu acelasi nume care face legatura intre centrul istoric al Belgradului si cartierele moderne, relateaza AFP, citata de NewsIn.

Unsprezece locuinte au fost distruse. Circa 30 de pompieri au fost mobilizati pentru stingerea incendiului.

"Cartierul" Gazela, unde traiesc circa 130 de familii de tigani, este una dintre marile probleme ale autoritatilor din Belgrad. Ele doresc sa reinstaleze familiile de tigani intr-un alt cartier din Belgrad, dar românii care locuiesc acolo se opun.

Mutarea lor este sustinuta de OSCE, care considera "socante" conditiile de trai din respectiva tabara.

Serbia asigura pana in iunie presedintia "Deceniului tiganilor", o initiativa ce reuneste tarile din Europa Centrala si de sud-est, care va continua pana in 2015 si care are ambitia de a promova integrarea comunitatilor de tigani. Sursa: Ziare.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”