Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 4 februarie 2009

Italia: Autoritatile aloca 23 de milioane de euro pentru tiganii din Roma


Autoritatile italiene au adoptat un plan pentru tiganii din capitala Italiei, evaluat la 23 de milioane de euro, a declarat primarul Romei, Gianni Alemanno*, dupa o reuniune la Ministerul de Interne.

Potrivit Metro News, planul prevede construirea de tabere noi, sistematizarea si renovarea celor existente deja, precum si crearea infrastructurilor necesare pentru a le face sa functioneze, informeaza Newsin.

"In total vor fi 23 de milioane de euro - opt oferiti de comuna (Roma - n.red.), cinci de regiunea (Lazio - n.red.) si 10 de stat pentru situatia de urgenta privind nomazii", a spus Alemanno, dupa o reuniune cu ministrul de interne Roberto Maroni, presedintele regiunii Lazio, presedintele provinciei Roma si comisarul pentru romi din capitala italiana, prefectul Giuseppe Pecoraro.

Pe langa aceste fonduri "mai exista altele provenind de la Uniunea Europeana, care pot fi folosite pentru implementarea planurilor de integrare: in total sunt circa 90 de milioane pentru intreaga Italie", a spus primarul Romei, citat de Metro News.

"Acum trebuie sa actionam rapid, pentru a imbina respectarea legii si integrarea si pentru a nu mai exista zone de degradare in orasul nostru, care genereaza incidentele grave care au avut loc in ultimul timp. Din partea ministrului si Guvernului exista un angajament substantial si semnificativ", a adaugat primarul Romei, citat de La Repubblica.

Din punctul de vedere al lui Alemanno, este o chestiune fundamentala sa nu fie separate tema legalitatii de cea a integrarii, pentru ca, in caz contrar, "vor aparea dezechilibre", inclusiv din punct de vedere cultural.

Valul de violuri care s-a extins in ultimele saptamani in Italia a reaprins polemica privind securitatea si imigratia. Sursa: Ziare.com

*Gianni Alemanno este considerat de tot mai multi nationalisti din capitala Italiei drept un oportunist care si-a abandonat convingerile nationaliste.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”