Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 25 februarie 2009

România decadentă se țigănește!


Am intrat ieri pe site-ul protv, al cărui link nu îl voi expune aici, și privirea mi-a fost atrasă de un banner mare, care o înfățișa pe loredana groza, scris mic voit. Bannerul prezenta un concurs de la televiziunea sau televizuina acasa tv. loredana era îmbrăcată în straie țigănești, prinsă în frenezia unui dans pentru care toată Europa iubește această etnie și cultura ei aferentă...
Voi prezenta pe scurt cam despre ce este vorba: ”Votează cel mai șucar costum de gipsy! Arată-ne că ești de șatră! ”...Curios să particip la un astfel de eveniment, am intrat pe link, dornic de a gusta din cultura acestei etnii aducătoare de progres și bunăstare.
Citez: ”Balaoacheşi din toate ţările, ţigăniţi-vă!
Toţi chiparoşii şi chiparoasele care are costum ţigănesc acasă şi vrea să să tragă cu el în poză, să arate la lume că e de şatră, este rugaţi să să posteze acia! Şi lu’ ăla care adună cele mai multe voturi dă pă la oameni o să-i moară toţi duşmanii dă ciudă când o să afle dă Marele Premiu: o vizită în marea şatră a lu’ Regina, chiar acasă la Flăcărica şi la Stătică! Şi la toţi care se înscrie hîn concurs, o grămadă dă alte premii de să-nnebuneşti!

Desigur, predomină poze cu participanții la competiția cultural-artistică, pe care, nu îmi permit să le apreciez, fiind un demodat...
Prin urmare, publicul plătitor este invitat să se țigănească, după cum ne spun chiar organizatorii, reprezentanți ai unui puternic trust media românesc.
Și acum, să facem un mic exercițiu de empatie și să ne punem în pielea unui italian, familist, a cărui fiică minoră tocmai a fost siluită de un grup de țigani-rromi. Nu v-ați revolta, așa măcar un pic, față de o țară care în care această etnie a devenit o modă la propriu?
Ca să nu mai vorbim de masacrarea limbii române, care a fost violată asemenea fetiței minore a italianului, de data aceasta tocmai de proprii nepoți, care se jucau de-a țiganii!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”