Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 16 februarie 2009

Rusia are comenzi de armament in valoare de 20 de miliarde de dolari

Exportatorul de armament al statului rus Rosoboronexport dispune de un carnet de comenzi in valoare de 20 de miliarde de dolari, a anuntat luni directorul companiei cu insarcinari speciale, Nikolai Dimidiuk, citat de ITAR-TASS si Agerpres. Potrivit afirmatiilor acestuia, China si India sunt principalii importatori de armament rusesc.
Reprezentantul companiei ruse de armament a mai indicat ca "tehnica aviatica constituie un procent de 50% din totalul comenzilor, restul de 50% fiind reprezentat de tehnica pentru trupele terestre, pentru aparare antiaeriana si fortele maritime".
Nikolai Dimidiuk a mai indicat, potrivit RIA Novosti, ca Rosoboronexport a incheiat recent doua noi contracte - unul cu o tara araba pentru livrarea de blindate senilate BMP-3M si celalalt cu o tara europeana careia ii vor fi furnizate componente militare. El nu a precizat care sunt aceste tari, motivand ca aceste contracte nu au intrat inca in vigoare.

Directorul exportatorului rus a subliniat ca mai multe state membre ale NATO manifesta interes fata de armamentul rusesc, mentionand indeosebi Grecia si Turcia. Cu Grecia, Rusia a incheiat recent un acord privind livrarea de blindate BMP, iar Turcia este interesata de complexul de aparare antiracheta si de blindatele de tip BTR, a afirmat reprezentantul Rosoboronexport. Sursa: Ziua.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”