Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 3 februarie 2009

Serviciile secrete inghit o suma uriasa de la buget: jumatate de miliard de euro!!!


Serviciile secrete vor primi, in anul 2009, peste 500 de milioane de euro de la bugetul de stat, potrivit proiectului de buget.
Astfel, SRI-ul va primi, in 2009, cei mai multi bani de la bugetul de stat, avand asigurat un buget de 1, 32 miliarde de lei, adica 0,2% din PIB, informeaza NewsIn.
Totodata, SRI va putea sa cheltuiasca 50 de milioane de euro pentru investitii. Bugetul din 2009 este mai mic fata de cel din 2008, cand SRI a avut la dispozitie suma de 1,38 de miliarde de lei.

Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) va avea un buget de 412, 2 milioane de lei, adica 0, 1% din PIB, dintre care 35 de milioane de
euro rezervati investitiilor. Bugetul STS este mai mic fata de previziunile fostului Guvern, care i-ar fi alocat 462, 85 milioane de lei, dar si de fondurile din 2008, cand a cheltuit 484, 9 milioane de lei.
Serviciul de Informatii Externe (SIE) va avea un buget de aproximativ sase ori mai mic decat cel al SRI, avand la dispozitie doar 223 de milioane de lei, dintre care 13 milioane de euro destinati investitiilor.
Pentru paza si protectia demnitarilor, in 2009, au fost alocate 148, 2 milioane de lei, adica 37, 1 milioane de euro. Totusi la capitolul investitii, SPP nu are prevazut decat 8 milioane de euro, in conditiile in care anul acesta ar trebui sa inceapa constructiile noului sediu al institutiei, care ar trebui finalizate in doi ani.
Conform proiectantului tehnic, valoarea estimata a noului sediu este de 130 de milioane de lei, adica peste 30 de milioane de euro.
Produsul intern brut este estimat, in acest an, la 579 miliarde lei. Sursa: Ziua.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”