Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 13 februarie 2009

Taberele ilegale de tigani din Roma pot fi semnalate pe Facebook


Insarcinatul cu politici sociale din Roma, Sveva Belviso, a fondat un grup pe platforma de socializare Facebook prin intermediul caruia populatia poate semnala taberele abuzive de tigani din capitala italiana.

"Administratia comunala desfasoara operatiuni pentru implementarea planului local privind nomazii, iar pentru ca aceasta operatiune sa fie mai eficienta, va invit sa semnalati eventuala prezenta a unor microtabere abuzive", scrie oficialul pe Facebook.

Numarul italienilor inscrisi, in decurs de numai cateva zile, in grup a ajuns la 352, iar autoritatile au primit deja 14 semnalari, relateaza cotidianul online Vivere Italia, citat de NewsIn.

"Ceea ce vad in continuare sunt acei cersetori de la semafoare, este dezgustator, o ofensa pentru fiinta umana si pentru orasul care permite toate aceste lucruri", scrie unul dintre membrii grupului.

Parlamentul italian dezbate in prezent pachetul pentru siguranta care prevede, printre altele, ca medicii au "posibilitatea" de a denunta imigrantii ilegali pe care ii ingrijesc.

Saptamana trecuta autoritatile italiene au adoptat un plan pentru tiganii din capitala, evaluat la 23 de milioane de euro, a declarat primarul Romei, Gianni Alemanno, dupa o reuniune la Ministerul de Interne.

Pe langa aceste fonduri "mai exista altele provenind de la Uniunea Europeana, care pot fi folosite pentru implementarea planurilor de integrare: in total sunt circa 90 de milioane pentru intreaga Italie", a spus el. Sursa: Ziare.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”