Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 28 februarie 2009

World Of Warcraft, "mai dependent decat cocaina"!


Un tanar a suferit convulsii dupa ce a jucat incontinuu timp de 24 de ore, World of Warcraft.

World of Warcraft beneficiaza de un succes atat de urias incat ii atrage pe jucatori intr-o lume virtuala unde ii tine practic captivi, facandu-i sa nu se mai dezlipeasca de computer unde isi creeaza personaje fantastice sau avatare.

11 milioane de oameni din lumea intreaga se "delecteaza" in mod frecvent cu acest joc, unii stand in fata calculatorului si cate 14 - 16 ore, neglijandu-si astfel necesitatile de ordin fizic.

Un raport al
Sweden's Youth Care Foundation il descrie ca fiind "cel mai periculos joc de pe piata".
Autorul raportului, Sven Rollenhagen, a declarat: "
Este cocaina jocurilor pe computer".
Acest raport a venit dupa ce un adolescent, in varsta de 15 ani, din Suedia a intrat in colaps dupa ce a jucat WoW timp de 24 de ore. A fost diagnosticat cu o criza de tip epileptic cauzata de privarea de somn, lipsa hranei, concentrarea excesiva la joc. Tanarul a facut o recuperare completa.
Academia Americana de Pediatrie recomanda
nu mai mult de una-doua ore pe zi pentru jocuri.
Cei ce isi petrec timpul excesiv jucand pe computer consecintele sunt severe. Ei ajung sa aiba contact numai cu alti jucatori, pe net, ceea ce ii face sa aiba o educatie scazuta si o lipsa a oportunitatilor sociale. Dupa http://www.dailymail.co.uk/

2 comentarii:

Anonim spunea...

ce treaba are WoWu cu NSu?????????

Lupta NS spunea...

Bine zis... Asta a fost pus special pentru tine!!! Si tu ai ajuns la 24 de ore de "joaca". Poate te vad si pe tine la gazeta subiect pentru medicii pediatri..

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”