Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 4 martie 2009

Ajutor pentru Ernst Zundel

Mannheim/Baden-Wurtenberg: Cum ni s-a adus astazi la cunostiinta, lui Ernst Zundel, disidentul incarcerat in penitenciarul Mannheim pentru dubii legate de anumite detalii istorice, nu ii merge prea bine din punct de vedere al sanatatii.
Acesta este inca un motiv in plus pentru a va aminti ca nu trebuie sa il lasam singur in aceste momente grele. Am mai fost informati de asemenea, ca scrisorile retinute in perioada 2005 pana in 2007, inca nu i-au fost inmanate, cu toate ca Tribunalul Suprem din Karlsruhe i-a dat acestuia dreptate in contestatia privind cenzura corespondentei.

De aceea ii indemnam pe cititorii nostri, sa ii demonstreze lui Ernst Zundel printr-o carte postala sau o scrisoara, ca noi, "cei de afara", inca nu l-am uitat.
Chiar daca acestea vor fi primite intarziat, ii aratam prin acest mod lui dar si garzilor sale, nu numai ca nu l-am uitat dar si faptul ca "afara" inca mai sunt oameni care i se alatura destinului sau impovarator.
Scrieti de aceea va rog la:

Ernst Zündel
JVA Mannheim
Herzogenriedstraße 111
D-68169 Mannheim

Se roaga ca scrisorile sa contina si timbre pentru un eventual raspuns.

Ernst Zundel a fost incarcerat in 2003 in SUA, apoi transferat intr-un penitenciar din Canada, pentru ca la 1 martie 2005 sa fie extradat in Germania unde exista un mandat de arestare pe numele sau inca din 2003. Extradarea a avut loc fara ca acuzatorii sa ii prezinte lui sau avocatului sau dovezile invinuitoare, o procedura care se aplica de obicei doar teroristilor.
Pe 8 noiembrie 2005 a inceput procesul sau in fata Tribunalului din Mannheim.
Printre cele 14 capete de acuzare se numarau : negarea Holocau$tului, incitarea la ura si ultraj , pentru care pe data de 15 februarie 2007 primeste o sentinta de 5 ani, fara sa ii se ia in considerare insa anii executati in penitenciarele americane. Un recurs al acestei decizii a fost respins de Curtea Suprema a Germaniei. Sursa: altermedia germania

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”