Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 4 martie 2009

Strainii pun mana pe padurile Romaniei


Companiile straine investesc masiv in Romania, achizitionand paduri, pentru ca randamentele pot fi egale cu cele ale unui plasament bancar.

Strainii ar fi cumparat peste 50.000 de hectare de padure romaneasca, la o valoare mai mare de 150 de milioane de euro, la un pret mediu de 3.000 de euro pe hectar, informeaza Gandul, citand Ziarul Financiar.

Printre cei care au cumparat paduri in Romania se numara fondul de investitii al Universitatii Harvard, compania Porsche, grupul austriac Holzindustrie Schweighofer sau finlandezii de la Tornator.

Potrivit Institutului de Cercetari si Amenajari Silvice, Romania detine un adevarat tezaur: cele mai intinse si mai bine conservate paduri virgine din Europa temperata.

Acestea sunt si cele mai importante paduri din zona temperata din intreaga lume, din punct de vedere biologic. Cu totul, detinem in jur de 300.000 de hectare de paduri virgine, adica vreo 5% din intreaga suprafata a fondului forestier. Sursa: Ziare.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”