Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 5 martie 2009

Viitorul Cod penal nu mai pedepseste incestul si prostitutia


Un Cod Penal cu fundu' in sus...


Viitorul Cod penal, in forma in care este el redactat si in care va fi adoptat de Parlament sau asumat prin raspunderea Guvernului, nu mai pedepseste incestul si prostitutia, asa cum sunt acestea pedepsite in actualul cod. Astfel, actele sexuale dintre doua persoane inrudite direct, cu varste de peste 18 ani si infaptuite prin consimtamantul amandurora nu mai sunt considerate infractiuni. Prostitutia poate fi practicata de femei ca mijloc de subzistenta in cazul in care acestea nu sunt constranse.

♦ In cazul violului, agresiunii sexuale sau actului sexual cu un minor, contactele dintre rude in linie directa, frate sau sora, se pedepsesc doar daca s-au facut prin constrangere (violul si agresiunea) sau intre un major si un minor (actul sexual cu un minor). Potrivit principiului “ceea ce nu este pedepsit de lege este permis”, actul sexual dintre un frate si o sora majori, cu acceptul ambilor, nu mai este pedepsit. De altfel, nici actele dintre tata si fiica sa majora sau dintre mama si fiul sau major nu vor mai fi pedepsite. Mai multe amanunte la gardianul.ro

4 comentarii:

Anonim spunea...

De ce esti impotriva distrugerii Romaniei?

Anonim spunea...

Conform proiectului noului cod penal relaţiile sexuale sunt considerate licite dacă se petrec între tată şi fiică, mamă şi fiu ori frate şi soră, cu consimţământul celor doi. Ce contează dacă mama este şi amanta fiului ori dacă tatăl este şi amantul propriei fiice? Ce dacă suntem fiinţe înzestrate cu raţiune, nu simple dobitoace? Ce se întâmplă dacă în urma convieţuirii rezultă şi copii? Copilul făcut de tată cu fiica va fi frate cu propria mamă? Şi cum procedăm dacă partenerii incestuoşi vin cu pretenţia aberantă de a continua această legătură? Îi lăsăm să o continue? Le aprobăm şi căsătoria? În caz afirmativ, de ce să-i mai prigonim pe homosexuali şi să nu-i lăsăm să se căsătorească? Căci ei, cel puţin nu sunt rude!
Codul penal actual pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani incestul comis cu consimţământul celor doi parteneri. Conform proiectului noului cod penal această faptă nu va mai fi infracţiune.
În străinătate, dar şi în România au fost semnalate în ultima vreme o serie de cazuri şocante de incest, stârnind sentimente de consternare în opinia publică şi reacţia fermă a autorităţilor. Aceasta a fost situaţia până în prezent. Pentru viitor preacreştinii BĂSESCU-BOC-PREDOIU ar vrea să emancipeze neamul românesc dându-i dezlegare la incest.

Lupta NS spunea...

@Gheorghe. Nu inteleg rostul intrebarii. Pobabil e vreo ironie pe undeva...

Anonim spunea...

baietii astia de la PDL au inceput in forta... cipuri pentru toti, numar sporit de politisti, spioni la toate colturile de strada si acum porcaria asta... cred ca ne ducem dracului ca popor mai repede decat ceilalti din jur

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”