Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 10 martie 2009

Astazi, Felix Rodriguez a povestit cum l-a capturat pe asasinul comunist Che Guevara



Fostul agent CIA Felix Rodriguez, care a contribuit la capturarea revoluţionarului comunist Ernesto 'Che' Guevara, le-a povestit azi studenţilor Facultăţii de Istorie din Bucureşti despre evenimentele din 1967, în cadrul unei dezbateri organizate de Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului din România (IICCR), informează Agerpres. El şi-a amintit că, într-una din dăţile în care a încercat să-l asasineze pe Fidel Castro, a ajuns în Cuba într-o barcă cu echipaj românesc şi ucrainean.

Agentul pensionar al CIA, în vârstă de 68 de ani, a subliniat că imaginea de 'star rock' pe care o are în prezent Che Guevara, la 42 de ani de la moartea sa, este un mit, care contrastează cu imaginea celui pe care Rodriguez îl numeşte 'criminal'.

'Este ruşinos că, din cauza propagandei regimului lui Fidel Castro, imaginea unui criminal, Che Guevara, s-a impus ca imagine a unui erou. Astăzi, vezi o grămadă de oameni care poartă tricouri cu chipul lui Che Guevara şi este greu pentru ei să înţeleagă că omul acela a omorât mii de compatrioţi de-ai mei. Mulţi poartă acele tricouri din ignoranţă, pentru că nu ştiu cine a fost el. În memoriile sale, Che Guevara a scris că era însetat de sânge. O revoluţie cu sânge nu va fi niciodată bună pentru ţară', a spus fostul agent american de origine cubaneză.

Potrivit lui Rodriguez, înainte de executarea lui Che Guevara în Bolivia, populaţia boliviană nu a fost atrasă, în realitate, de cauza revoluţionarului argentinian, care nu ar fi reuşit să recruteze în gherilele de extremă stânga niciun ţăran bolivian.

'El a plecat în Bolivia cu un mesaj total gol pentru fermierii de acolo. Nu şi-a dat seama că, cu doi ani în urmă, preşedintele Barrientos făcuse o reformă agrară, prin care le-a dat ţăranilor pământ. Che Guevara le-a spus ţăranilor că le va returna bucata de pământ pe care Barrientos (Rene Barientos, preşedinte al Boliviei în perioadele 1964-1966 şi 1966-1969 - n.r.) le-o luase în trecut, dar ei deja îşi primiseră pământurile. Într-un an, cât a operat în Bolivia, Che Guevara nu a fost capabil să recruteze niciun ţăran bolivian. Nu a avut de partea sa decât cubanezi care veniseră cu el şi bolivieni care, de la început, proveneau din Partidul Comunist', a susţinut fostul agent al serviciului american de spionaj.

Felix Rodriguez, plecat împreună cu familia sa în Statele Unite, după Revoluţia cubaneză (1953-1959), s-a implicat activ în operaţiunea din Golful Porcilor (1961), care îşi propusese să răstoarne regimul lui Fidel Castro, de la Havana, acţiunea fiind sprijinită de administraţia Kennedy, de la Washington. continuare la adevarul.ro

8 comentarii:

Ion de la Chiuiesti spunea...

Un tradator.

Lupta NS spunea...

Ce tradator? E un erou asa cum sunt si romanii legionari parasutati in tara in 1953 sa lupte contra comunismului si au sfarsit asasinati de securitate. E vorba de grupul Tanasa-Golea-Samuila. Cinste opricui lupta impotriva comunismului, aceasta creatie monstruoasa a iudaismului.

Ion de la Chiuiesti spunea...

Nu vad de ce CIA si departamentul de stat al SUA trebuie sa decida ce e mai bine pentru tara mea!

Lupta NS spunea...

E gresit cum vezi lucrurile. Daca USA, CIA ne-ar fi ajutat sa doboram comunismul, nu ai fi acceptat ajutorul? Il astepta toata tara, de a iesit in popor o vorba: "si cu roaba daca veneau si tot ajungeau".

Anonim spunea...

Oameni buni, decideti-va in sfarsit care e cel bun si care e cel rau din aceasta poveste. Dupa cum spuneti, cinste oricui lupta impotriva comunismului, aceasta creatie monstruoasa a iudaismului, dar si americanii sunt stapaniti de aceiasi "monstruosi", nu?
Desigur e greu de hotarat...

Ion de la Chiuiesti spunea...

Prietene, tu nu vezi lucrurile asa cum erau. Comunismul era instalat de aceeasi oameni care instalau si "democratiile". Intre capii comunismului si ceilalti exista un singur sentiment: Love!!! Totul se facea de comun acord: invazii, ajutorari militare, investitii, razboaie, schimburi economice. Noi, cei de jos, nu vedeam lucrurile aste si visam frumos. Acum ai tot ce ai visat, daca asta ai visat. Nu mai ai liniste, nu mai ai timp sa visezi, libertatile cetatenesti ti se ingusteaza, intimitatea iti dispare. Si nu numai tie, romanul, ci tuturor cetatenilor lumii. Astea au fost scopurile si acum sunt pe cale sa fie atinse. Comunismul a fost un experiment in sine si acum se aplica pe scara larga. S-au schimbat doar proprietarii mijloacelor de productie.

Lupta NS spunea...

Poate de-asta nici nu au facut nimic timp de 45 de ani pt a ne scapa de comuism si doar au mimat lupta pt eliberarea Cubei.
---------
off topic.
@Corneliu. Iar te faci de rusine trimitandu-mi rahaturile tale pline de propaganda jidoveasca de cea mai joasa calitate. Mesajul ala e plin de tampenii. Pai asa vreti voi sa combateti Adevarul scris/rostit de Eroii nostri, Ernst Zundel, Germar Rudolf, Vincent Reynouard, Ion Coja??
Tu pe mine vrei sa ma convertesti? Ma simt profund jignit.

Lupta NS spunea...

Ion, citesc literatura de demascare ( recomand aici Controversa Sionului) de aproape doua decenii. Primele carti le-am primit de la un roman ostas: Traian Golea. M-am documentat permanent. Asa ca stiu bine cine se afla si in spatele presedintilor americani. In urma cu vreo 2 ani am scris un articol despre Bernard Baruch. Evreul asta a stat in spatele a nu mai putin de 12 presedinti americani, timp de 40 de ani, in functia de consilier, "ascuns in hatisuri" cum el insusi spunea. Dar e contraproductiv si neadevarat sa spunem ca "ei" au puterea absoluta. E demoralizant, demobilizator si ireal. Nu au puterea absoluta si da, POT FI INVINSI.
Ion, nu am visat (ca ideal) niciodata ceea ce traiesc acum. Nu e idealul meu. Nu cred ca am fost 'democrat' nicio clipa in viata mea. Sunt nationalsocialist si asa vreau sa fiu pana la capatul zilelor mele. Dar intre dictarura comunista si cea democratica o aleg pe ultima (daca pot...) pentru ca am o minima libertate de actiune. Pe cand in cealalta nu am avut asta. In comunism singura actiune nationalista organizata a fost cea a Miscarii Legionare de Rezistenta (mijlocul deceniului 7 al secolului trecut) cu o existenta de la capul locului aleasa a fi provizorie. In rest in 45 de ani aproape toata opozitia s-a facut la modul individual (exceptand partizanii din munti)... Deci raportandu-ne la dictatura comunista, situatia de astazi e profund schimbata..

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”