Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

duminică, 15 martie 2009

Demonstratie nationalista cu arestari in Slovacia

La Bratislava, Slovacia, au participat ieri in jur de 300 de tineri nationalisti la o manifestatie pentru celebrarea a 70 de ani de la infiintarea statului nationalist slovac (1939-1945). Manifestatia a purtat numele de "Marsul pentru natiune!". Mare parte dintre tinerii demonstranti de ieri sunt membri sau simpatizanti ai organizatiei nationaliste Slovenska Pospolitost. Liderul acestei organizatii, Marian Kotleba, a fost arestat alaturi de alti participanti la manifestatie. Politia, care a avut desfasurate numeroase echipaje de interventie (dupa cum puteti vedea si in reportajul foto), si-a justificat interventia ca avand loc dupa ce mai multi manifestanti ar fi scandat un "binecunoscut salut fascist","Na Straz!"/"De garda!", salutul fostei organizatii nationaliste Hlinka Garda .
Infiintat la 14 martie 1939, statul nationalist slovac a disparut in 1945, cand tara a fost ocupata de trupele sovietice si tara si-a inceput calvarul in gulagul comunist. Presedintele statului slovac, Jozef Tiso, a fost condamnat la moarte si executat in 1947.


1 comentarii:

Anonim spunea...

democratie, libertate de exprimare...rahat! ai voie sa zici si sa scandezi ce doresti, cu conditia sa fie doar ce e voie

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”