Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 21 martie 2009

Doctoriţă româncă, suspendată pentru rasism


O româncă, medic practicant în Marea Britanie, a fost suspendată, după ce i-a numit "urangutani" pe colegii săi asiatici, anunţă Daily Mail.

Silvia Baciu, de 43 de ani, a făcut aceste comentarii după ce ar fi fost insultată şi ameninţată că este "europeană albă".

NHS Trust, instituţia pentru care aceasta lucra, a acuzat-o, însă, de rasism, iar Colegiul Medicilor din Marea Britanie a criticat comportamentul medicului român, pe care l-a calificat drept "rasism inacceptabil" .

Doctorul Silvia Baciu a lucrat ca anestezist la spitalul Basildon, din Essex, în perioada iunie 2004-noiembrie 2005.

După ce a fost demisă, doctoriţa s-a adresat conducerii instiuţiei pentru care lucra, pentru a se justifica şi a discuta acuzaţiile de rasism care i se aduc. În apărarea sa, dr. Baciu a pregătit un document de 12 pagini.

Nu este vina mea că în mintea superiorilor de origine asiatică nu este nicio diferenţă între o femeie albă, educată şi un măgar. Nu este vina mea că m-am născut în Europa şi nu în sud-estul Asiei, ca alţi colegi. Nu este vina mea că sunt albă. Bărbaţii asiatici cu minte din acest departament nu se pot plasa mai presus de lege, se precizează în documentul
citat de Daily Mail.

Grupul de urangutani din acest departament este gata de acţiune şi vă asigur de eficienţa lui, a mai declarat medicul român.

Doctorul Baciu, care locuieşte în Northampton, şi-a exprimat în scris îngrijorarea cu privire la ştiinţa europeană, pe care o consideră în pericol de "dispariţie" din cauza numărului tot mai mare de medici asiatici care îşi exercită profesia în Europa.

În acelaşi document, Silvia Baciu a afirmat că a fost ameninţată şi hărţuită, în repetate rânduri, şi că situaţia în care se află este "de nesuportat". Sursa: evz.ro

4 comentarii:

Anonim spunea...

Daca madam Baciu vrea intr-adevar sa scape de urangutani, n-are decat sa se intoarca in Romania.
Daca nu vrea sa paraseasca binele de care are totusi parte in Anglia, atunci sa taca din gura si sa rabde.
Dar ea vrea sa ramana si cu slanina in pod si cu buzele unse. Nu prea merge. Cum nu merge nici sa schimbe starea de lucruri de acolo. De parca nu stia...

Lupta NS spunea...

Corneliu, Anti-romanule de profesie (sau genetic?), asiaticii aia au mai multa legitimitate pentru a se afla in Marea Britanie? Marea Britanie este tara lor? Europa este continentul lor de bastina?
De ce sa taca din gura si sa rabde? Daca are curaj si vorbeste trebuie admirata! Poate va deschide ochii si altor albi din Britania.
Voi mereu vreti ca toti sa taca si sa inghite porcariile care se intampla in lumea in care noi traim pt ca multe va avantajeaza si multe le creati chiar voi.
Respect pentru aceasta doamna curajoasa. E o adevarata lady, dupa cum se vede chiar si din poza. O admir.

Ion de la Chiuiesti spunea...

Rahatul asta de "corectitudine politica" se va raspandi ca ciuma in toate tarile. Vor sa ne inchida gura. Ce libertate de constiinta si de exprimare? Pe naiba!

Anonim spunea...

SoldatDac, iar ai dat-o in bara. Nu sunt antiroman in niciun caz, pentruca as fi impotriva propriei mele culturi cu care ma identific nu mai putin decat tine.
In privinta lui lady Baciu, nu va indrepta ea lumea. Englezii sunt decisi sa se sinucida cultural, la fel ca si alti europeni turmentati ca de exemplu olandezii.
Ea s-a facut de bacanie (am citit relatarea originala) cu o stangacie demna de invidiat...
Ca situatia e catastrofala, sunt de acord (insfarsit) cu tine , dar o fronda ridicola ca a ei poate fi doar contraproductiva.
Care "voi vreti...?" Iar ma confunzi. Continui sa fii prizonierul conceptiilor rigide de tip 88. In acest fel iti blochezi propriul progres in gandire.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”