Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 9 martie 2009

Istoria Romaniei eliminata din ultimul an de liceu


Se pregateste o motiune. Presedintele PNL Calin Popescu Tariceanu a anuntat, ieri, la finalul Biroului Politic Central (BPC), ca liberalii ar putea depune o motiune simpla pe Educatie, decizia urmând sa fie luata în viitoarea sedinta a BPC. Motiunea se fundamenteaza, in principal, pe o decizie controversata a ministrului educatiei, Ecaterina Andronescu (foto). Deputatul PNL Alina Gorghiu a declarat ca, potrivit Ordinului nr. 3310 al Ministerului Educatiei din 2 martie 2009, “istoria nu se mai gaseste în aria curriculara de la învatamântul pentru ciclul superior al liceului, filiera tehnologica”. “Istoria a fost stearsa pur si simplu din orarul elevilor de clasa a XII-a, la putin timp dupa ce orele de educatie fizica, dirigentie si limba straina au fost scoase din programa obligatorie. Astfel, istoria nu mai are nici o ora alocata în programul elevilor de clasa a XII-a, începand cu anul scolar 2009–2010”, a spus Gorghiu mentionând ca istoria a fost exclusa din aria curriculara la aproape 60 de specializari - industrial, agricol, telecomunicatii, silvic, textile, constructii etc. Ea a subliniat ca în urma ordinului ministrului PSD, Ecaterina Andronescu, “în aproximativ 80% din învatamântul liceal românesc nu se va mai studia istoria în clasa a XII-a”, adaugând ca ordinul dat “încalca abuziv dreptul tuturor elevilor la educatie, în conditiile în care, din septembrie 2009, istoria se va preda la clasa a XII-a doar în liceele de elita”. Deputatul liberal a explicat ca abuzul i-a fost semnalat de un grup de profesori de istorie din tara care, în cursul acestei saptamâni, vor depune o petitie în acest sens la Comisia pentru cercetarea abuzurilor, coruptiei si pentru petitii. Sursa: Gardianul.ro

1 comentarii:

Anonim spunea...

Ce ne trebuie istoriia Romaniei? Istoria Holoca$ului e mai interesanta... :)

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”