Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 7 martie 2009

A murit Miguel Serrano



(Sept. 10, 1917 - Feb. 28, 2009)

SANTIAGO DE CHILE. Scriitorul chilean Miguel Serrano si figura marcanta a national-socialismului postbelic a murit la varsta de 91 de ani din cauza unei hemoragii cerebrale.
Mass media chileana l-a portretizat ca pe un aparator de fier al "nazismului" si al lui Adolf Hitler pentru care avea un respect desavarsit.
Desi nu a condus niciun grup nationalsocialist in viata sa, a fost considerat cea mai importanta figura "nazista" si aparator al principiilor nationalsocialiste in Chile.
In timpul funerariilor lui Walter Rauff (anii '80), care a cerut azil in Chile, "a salutat in stil nazist".
Serrano a fost de asemenea un diplomat care si-a servit tara in calitate de ambasador in India, Austria si Yugoslavia. A contestat existenta holocaustului evreiesc.
Ca scriitor a beneficiat de respectul colegilor sai care il considera a fi unul dintre cei mai buni oameni de litere dati de Chile. Poetul Armando Uribe a spus despre Serrano ca a fost "un mare scriitor care a creat cea mai buna mitologie cu o geografie avand personalitatea chileana". Tot Uribe a adaugat ca "memoriile lui (Serrano) sunt cele mai bune care au fost scrise in aceasta tara".
Serrano a fost un mare admirator al Indiei si si-a elaborat filozofia esoterica bazandu-se pe credintele din aceasta tara.
A fost inmormantat luni in Santiago de Chile.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”