Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 25 martie 2009

Soldatii israelieni poarta tricouri rasiste

Soldatii israelieni care au participat la ofensiva din Fasia Gaza sunt aspru criticati pentru indrazneala lor de a purta tricouri care prezinta mesaje denigratoare la adresa palestinienilor.

Mesajele de genul "Un glont, doi morti", inscriptionate pe tricouri pe care se afla desenata o femeie insarcinata din Gaza, aflata in tinta unei arme, au devenit o moda printre soldati, mai ales dupa incheierea ofensivei militare, relateaza AP.

Un alt mesaj preferat de soldatii israelieni este "Cu cat sunt mai mici, cu atat mai greu este sa-i nimeresti", facandu-se referire la faptul ca palestinienii se folosesc adesea de copii in conflictele armate, utilizandu-i drept "zid uman".

Purtatorii de cuvant ai armatei israeliene au declarat ca un asemenea comportament nu va fi tolerat, urmand ca cei vinovati sa fie pedepsiti. Acest tip de tricouri a fost calificat ca fiind de un "umor de prost gust" de superiorii armatei israeliene.

1.400 de palestinieni au fost ucisi in ofensiva din Fasia Gaza, mare parte din ei fiind civili. De partea cealalta, 13 israelieni si-au pierdut viata, dintre care trei erau civili. Sursa: ziare.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”