Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 6 aprilie 2009

Francezii si japonezii au inceput lucrarile pentru clonarea mamutilor

Bernard Buigues a calatorit dupa 1997 la Khatanga, un sat din Arctica, unde a descoperit mamuti bine conservati in gheturile vesnice. Ajutat de specialistii rusi, care aveau suficienta vodca la bordul elicopterului, Buigues a decopertat cu grija fosilele animalelor uriase, disparute cu multe mii de ani in urma, informeaza AFP. Francezul s-a intors apoi acasa, iar un biolog din Lyon avea
sa-i confirme ca acidul dezoxiribonucleic fusese conservat relativ bine. Dr. Stephan Schuster arata ca genomul mamutilor difera de genomul elefantilor africani. Atunci le-a venit ideea sa cloneze mamuti, initiativa pe care au luat-o si specialistii japonezi. Astfel, dupa o munca sustinuta, mamutii vor reveni in tundrele din Siberia in maximum zece ani. Este doar o chestiune de timp si de bani. Mamutii au disparut in mod misterios cu aproximativ 4.500 de ani in urma, la sfarsitul ultimei ere glaciare. Ei au trait in America de Nord si in toata Eurasia. Cercetatorii nu au cazut de acord cu privire la cauza disparitiei lor: schimbarea climatica sau o molima care a ucis aceste animale superbe. sursa:gardianul.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”