Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 6 aprilie 2009

Obama vrea sa numeasca mai multi ambasadori homosexuali


Presedintele Barack Obama se gandeste sa numeasca trei ambasadori care si-au recunoscut deschis apartenenta la comunitatea celor cu deviatii sexuale de tip homosexual, dar pentru moment nu vrea sa dezvaluie detalii, sustine un activist homosexual.

George Walker, un vicepresedinte al Gay & Lesbian Leadership Institute, a declarat pentru Washington Times ca Presidential Appointments Project, proiect condus de organizatia sa, colaboreaza cu Casa Alba pentru a recomanda candidati gay pentru posturi din noua administratie, inclusiv posturi de ambasadori.

"Am auzit ca exista mai multe solicitari, toate politice", a precizat Walker, facand referire la potentiali ambasadori care ar fi sustinatori politici ai lui Obama si nu diplomati de cariera.

El a mai spus ca nu poate dezvalui numele persoanelor vizate si ca nu este la curent cu stadiul nominalizarilor.

Statele Unite ale Americii nu au avut pana acum decat doi ambasadori gay in strainatate. Presedintele Clinton l-a numit pe primul ambasador gay declarat, James C. Hormel, cand l-a desemnat pe acesta sa conduca misiunea diplomatica americana din Luxemburg in 1997.

Clinton a incercat sa-l desemneze pe Homel in Fiji in 1994, insa si-a retras propunerea dupa ce a aflat ca homosexualitatea este considerata o crima in natiunea insulara si este pasibila de pana la 14 ani de inchisoare.

In 2001, presedintele Bush l-a numit pe diplomat de cariera gay Michael E. Guest sa serveasca pe post de ambasador in Romania. dupa ziare.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”