Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 21 aprilie 2009

România - de neiertat!

Mi-a dat astăzi un prieten un interviu spre citire. Se face că Baruch Cohen a fost intervievat de George Coman, de la ziarul ZIUA. Cohen, îşi exprimă astfel neiertarea/ura la adresa României, pentru ''holocaustul'' care a avut loc pe aceste meleaguri. Bineînţeles, distinsul chairman al Institutului Canadian pentru Cercetări Evreieşti (?!) a supravieţuit şi ne oferă câteva date contradictorii. Poate omul are dreptate, au murit milioane de oameni în Război, cu siguranţă şi evrei, şi români, şi absolut sigur în condiţii brutale şi sinistre, de necomentat pentru noi cei care am avut norocul de a ne naşte în vremuri mai sigure. Dar, în cazul unor afirmaţii grave, este cazul, citez chiar intervievatul, "trebuie sa incepem sa le spunem acestora [adica noi, generaţia şi generaţiile viitoare] adevarul!" Adevărul însemnând nu vorbe, ci certitudini, dovezi.
Nu vom publica tot interviul, doar frânturi, cu link-ul aferent, pentru cei interesaţi.

EXCLUSIV ZIUA ONLINE
Baruch Cohen, supravietuitor al Holocaustului: "Nu voi ierta niciodata Romania"
Unul din evreii cei mai suparati pe Romania este Baruch Cohen, cercetator-sef in cadrul Institutului Canadian pentru Cercetare Evreiasca din Montreal. Sentiment oarecum de inteles, avand in vedere ca Bruch Cohen este un evreu nascut in Romania care si-a pierdut o parte din familie in timpul Celui De-al Doilea Razboi Mondial si care a fost martor ocular la crimele comise impotriva evreilor in timpul Pogromului de la Bucuresti. In 1950, Baruch Cohen a parasit, impreuna cu familia sa, Romania, stabilindu-se in Canada, si nu s-a mai intors niciodata in tara sa natala. In contextul in care mapamondul a marcat, luni, Ziua internationala de Comemorare a Holocaustului, ZIUA ONLINE va prezinta un interviu cu un evreu in varsta de 89 de ani care a supravietuit unuia din cele mai sangeroase evenimente din istoria comunitatii evreiesti din Romania: Pogromul de la Bucuresti. Evenimentul a avut loc timp de trei zile, intre 21 si 23 ianuarie 1941, si peste 100 de evrei bucuresteni au fost ucisi de diverse grupuri de locuitori ai Capitalei, multi dintre ei membri sau simpatizanti ai Garzii de Fier. Pe atunci, Baruch Cohen locuia in Bucuresti si, la 21 de ani, avea sa fie unul dintre martorii oculari ai descoperirii cadavrelor de evrei ucisi si atarnati in carligele din macelarii.

(...)

Care au fost conditiile care au incurajat pogromul?
Guvernul generalului Antonescu a publicat urmatoarea declaratie: "Imi este indiferent daca ramanem in istorie ca niste barbari. Imperiul Roman a comis tot felul de acte de barbarie, si totusi a fost cea mai magnifica organizatie politica. N-a existat niciodata in istoria noastra un moment mai favorabil decat acesta. Aveti ordinele mele! Va asigur ca nu vor exista urmari! Asa ca, unde si daca este necesar, folositi mitraliere". (Butnaru, p. 102-3). Evenimentele din Iasi i-au facut chiar si pe ofiterii germani sa exclame: "Ce barbari!". Eu nu eram in Basarabia, dar am auzit povesti ingrozitoare despre comportamentul Armatei Romane de acolo. Strabunica sotiei mele a pierit in timpul unui mars al mortii din Darabani spre Transnistria, fiind impuscata atunci cand n-a mai putut sa mearga.
(...)
Ati vazut romani care i-au aparat pe evrei? Dar Politia si Armata, cum au reactionat?
Nici un membru al Politiei, nici un membru al Armatei nu a intervenit. Dupa trei zile de crime si distrugeri, Guvernul a oprit masacrul. In ziua urmatoare, s-a anuntat ca oricine isi cauta un membru al familiei ar trebui sa ii caute la macelarie. Familia mea m-a trimis pe mine. La macelarie, am vazut, atarnand de carligele pentru carne, zeci de cadavre de oameni cu etichete pe care scria "carne koser". Ziua urmatoare, s-a anuntat ca oricui ii lipseste un membru al familiei ar trebui sa verifice la morga. Unul cate unul, am examinat fiecare cadavru. In ziua urmatoare, s-a anuntat ca oricui ii lipseste un membru al familiei ar trebui sa verifice la Padurea Jilava. Am fost acolo si am gasit numai sange si cadavre, iar acestea imi bantuie si astazi cele mai rele cosmaruri. Dar nu mi-a gasit niciodata tatal. Am vazut atunci sute de trupuri de evrei ucisi in mod brutal si distrugerea unei intregi comunitati. Am reusit sa ii supravietuiesc. Si tatal meu a supravietuit si s-a intors acasa pe 25 ianuarie.
(...)
Ce asteptati de la autoritati si de la populatia Romaniei in ceea ce priveste problema anti-semitismului si cea a Holocaustului?
Incepand din scoala primara, copiii trebuie sa inceapa sa invete istoria tarii lor, inclusiv cruzimea de necrezut de care a avut parte comunitatea evreiasca. Potrivit articolelor din presa internationala, Guvernul Romaniei nu isi indeplineste obligatiile fata de elevi si neglijeaza activitatea de reflectare precisa a istoriei in scoli si universitati. Personal, nu sunt foarte la curent cu situatia actuala, dar am citit declaratia profesorului Ion Coja: "Nu a existat nici un Holocaust in Romania. Dar daca va exista vreunul in viitor, o sa il facem cum trebuie". Guvernul trebuie sa actioneze ca sa ii controleze pe numerosii scriitori si oratori cum sunt Ion Coja si Corneliu Vadim Tudor, si sa ii expuna pentru vina de incitare la ura.
(...)
Dar antisemitismul creste din nou peste tot in lume, iar scolile, universitatile, ziarele, televiziunea si radiuorile nu sunt scutite de antisemitism.
Ati gasit ceva anti-semit in intrebarile sau abordarea mea?

Nu gasesc intrebarile dvs. antisemite. Doar ca ma ingrijorez pentru ca s-ar putea sa nu cunoasteti adevarul.

Interviu realizat de George COMAN
sursa: http://ziua.net/news.php?data=2009-04-18&id=26102

11 comentarii:

Lupta NS spunea...

Super tare! Holocaustologii cu cat deschid gura mai mult cu atat mint mai tare. Cu cat mint mai tare cu atat se trezeste lumea mai repede. Mie imi convine.

Corneliu spunea...

Baieti, voi stiti foarte bine ca toate acestea sunt adevarate. Inafara marturiei acestui om mai sunt si nenumarate documente ale regimului lui Antonescu care atesta singure faptele.
Si acesta a fost doar un mizilic fata de pogromul de la Iasi, un an mai tarziu, unde au fost asasinati de 100 ori mai multi evrei decat la Bucuresti. Tot sub binecuvantarea Conducatorului, tot cu o bogata baza documentara din arhivele acelui timp.
Oricum, multumesc pentru curajul de a fi postat materialul.
La urma urmei, n-aveti pentru ce sa va jenati cu acele fapte. Daca, dupa voi, evreii sunt atat de daunatori, ce a fost rau in acele actiuni?
Fiti consecventi pana la capat!

Lupta NS spunea...

Buahaha, Corneliu, asta a fost tot ce ai putut??? Dezamagitor. De fapt ce sa mai spui cand Baruch Cohen, cercetator-sef in cadrul Institutului Canadian pentru Cercetare Evreiasca din Montreal, minte ca un porc senil?! Imi vine sa citesc tot ce a scris el :))

Lupta NS spunea...

http://www.ziua.net/news.php?data=2009-04-22&id=26170&wrong=1

Corneliu spunea...

Nici o grija, apucasem sa citesc si in Ziua.
Se pare ca adevarul simplu nu te impresioneaza. Nici nu trebuie, ca n-am de gand sa te convertesc in altceva decat esti.
E bine sa ramai asa, ca o relicva vie a nazismului (un cuvant cam greu, dar al naibii de potrivit), pentru studiu. Se poate amenaja si un muzeu.

Autonom spunea...

Corneliu, cum poti justifica aceste contraziceri flagrante din interviul lui Cohen?

Corneliu spunea...

Nu vad contraziceri de fond. Omul este destul de batran si nu se mai exprima bine in romaneste, interviul o reflecta, dar faptele sunt reale. Dar n-au mai ramas oameni tineri care au fost martori, ce e de facut? Au fost asasinati atunci 120 de evrei.
Iti recomand informatia din wikipedia, care este bine documentata si incadrata in contextul timpului.
http://ro.wikipedia.org/wiki/Pogromul_de_la_Bucure%C5%9Fti
Nu e cazul sa te rostogolesti de ras...

Lupta NS spunea...

Minciuna face casa buna cu jidovul asta e clar. Acum se vede inca o data atat de clar lucrul asta. Minciunile sunt atat de mari si de evidente , iar jidanul spune ca "nu vede contradictii de fond".
„Voi sunteţi din tatăl vostru, diavolul, si vreţi să faceţi poftele tatălui vostru. El, de la început, a fost ucigător de oameni si nu a stat întru adevăr, pentru că nu este adevăr întru el. Când grăieşte minciuna, grăieşte dintru ale sale, căci este mincinos şi tatăl minciunii” (loan, VIII, 44).
Pogrom, 120 de evrei :| linkuri catre jewpedia... Bleah!

Lucian - Attila Blaga spunea...

@corneliu: apreciam daca te opreai la primul comentariu :D

Corneliu spunea...

Soldat88, vad ca din lipsa de argumente il mobilizezi pe iudeul Ioan (Iohanan, in original) cu evanghelia sa. Mai bine cauta prin arhivele romanesti documentele referitoare la acele masacre, caci acolo vei gasi informatii de la prima mana. Daca ai probleme de acces, te pot ajuta eu.
Te asigur ca documentele acelea nu sunt ticluite de jidovi, ci scrise de maini verzi romanesti.

criss spunea...

Fiti atenti ce se spune in articol despre fosila jidoveasca caruia ii lipsesc tiglele de pe casa. Cica a fost martor la tot ce s-a intamplat pe aici pe la noi, dupa care IN 1950 paraseste Romania! Cu alte cuvinte atunci cand "criminali" de legionari, organizau masacre, si vindeau care macra de jidan prin macelarii, mumia (pe vremea aia un tinerel cu un bun spirit al observatiei si cu o imaginatie mai bogata ca a lui Spielberg),nu a cutezat sa paraseasca Romania. NUUUU!!!! A asteptat paina in 1950, cand alti conationali de-ai lui au ajuns sa guverneze Romania. Iata cum jidanul se vrea destept, dar e de fapt e prost ca noaptea. Pai daca e adevarat ce spune el, ca stateau ai lui jidani atarnati prin galantare, de ce dracu nu a plecat atunci in 40? Sau mai degraba treburile si afacerile lor s-au stricat dupa ce au venit ai lor la putere!?
Asa ca "dragi" jidani si jidaniti nu mai faceti pe victimile. Sunteti atat de tampiti ca nici sa trageti o minciuna ca lumea nu sunteti in stare.
Sa ma scuzati pentru limbaj, dar despre asemenea porci mincinosi avizi de bani, eu nu ma pot exprima altfel!

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”