Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 19 august 2009

Italienii care au descoperit gena cancerului pe creier, izgoniti din Peninsula de nepotismul sistemului de cercetare

Doi cercetatori italieni, Antonio Iavarone si Anna Lasorella, sot si sotie, au publicat in ultimul numar al revistei 'Development Cell' din SUA datele importantei descoperiri stiintifice a genei care determina aparitia tumorilor pe creier, insa Italia nu se poate mandri deoarece ei au fost nevoiti sa emigreze in urma cu 10 ani din cauza nepotismului din sistemul de cercetare al Peninsulei, informeaza Agerpres.

In ultimii 8 ani, cei doi italieni si-au facut cercetarile la centrul stiintific al Universitatii Columbia din New York, iar proteina identificata de ei da sperante pentru dezvoltarea pe viitor a unor noi tratamente impotriva cancerului pe creier, fiind considerata una dintre cele mai importante descoperiri din ultima perioada in domeniul geneticii.
Cazul lor a fost intens mediatizat in aceste zile de presa italiana nu numai datorita exceptionalei realizari stiintifice, ci si pentru ca ei au fost obligati sa emigreze din Peninsula in urma unor experiente neplacute.
Provenind din doua mici orase din Mezzogiorno, Antonio si Anna au fost angajati la inceputul anilor '90 la sectia de oncologie pediatrica a Policlinicii Gemelli de pe langa Universitatea Catolica din Roma. Desi au obtinut in 1995 o importanta finantare pentru cercetarile lor din partea Bancii Italiei, ei au ajuns sa poarte un adevarat razboi in justitie impotriva sefului departamentului lor, profesorul Renato Mastrangelo.
'Ne facea viata imposibila. Ne-a obligat sa il trecem pe fiul lui ca autor al cercetarilor noastre stiintifice. Ne impunea colaboratori dintre protejatii lui, ne incalca grav autonomia de cercetare. Cativa ani am inghitit, dar apoi, in 1999, am denuntat totul', a afirmat pentru agentia ANSA Antonio Iavarone. continuarea la sursa: ziua.net

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”