Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 7 septembrie 2009

Picturile lui Hitler se vand scump

Trei acuarele reprezentand peisaje rurale, despre care se crede ca ar fi pictate de Adolf Hitler in tinerete, au fost vandute la licitatie pentru suma de 42.000 de euro in orasul Nürenberg.

Picturile au fost vandute prin licitatie sambata. Potrivit curatorului Herbert Weidler, cele trei tablouri au fost achi­zitionate de cumparatori diferiti. Desi numarul total al picturilor semnate de Hitler nu este cunoscut, expertii presupun ca acesta ar fi realizat in jur de 720 de tablouri, incluzand diverse schite.

"Exista clienti interesati de aceste picturi", a spus Weidler. "Fie ca sunt intelectuali, oameni de afaceri sau oameni care aveau fonduri de investit, exista cerere pentru aceste picturi", a adaugat el. Tablourile sunt datate din 1910 - 1911 si au fost realizate in Viena, in perioada in care Hitler aspira sa devina artist. Atunci el s-a inscris la Scoala de Arte din Viena dar nu a fost admis. Cele trei acuarele scoase la licitatie reprezentau ferme, case si biserici, amplasate intr-un cadru bucolic. Una dintre picturi s-a vandut pentru suma de 24.000 de euro, alta pentru 11.000 si cea de-a treia pentru 7000 de euro. sursa: ziua.net

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”