Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 1 septembrie 2009

Crin Antonescu: Mi-ar placea ca Romania sa poata avea un presedinte de etnie maghiara sau tigan

Daca democratia dauneaza grav natiunii, liberalismul vrea sa-i dea lovitura fatala. Cocota masculina Crin Antonescu ne arata cum.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a mai oferit marti romanilor o mostra a viziunii politice liberale, de aceasta data aflat in Secuime. Candidatul liberal a declarat ca i-ar placea ca Romania sa se transforme pe viitor intr-o tara capabila sa accepte la Presedintie un candidat de etnie maghiara sau tiganeasca
, transmite Antena 3.

Intrebat daca i se pare posibil ca, in viitor, Romania sa aiba un presedinte de etnie maghiara, Crin Antonescu a aratat ca i-ar placea sa vada transpusa o asemenea idee in realitate, chiar daca e constient ca nu se va intampla acest lucru in urmatoarele mandate.
"Mi-ar placea sa credem cu adevarat ca suntem in situatia in care, teoretic, Romania poate sa aiba si un presedinte de etnie maghiara, tigan sau ce vreti dumneavoastra", a afirmat liderul PNL, citat de Antena 3.

In opinia lui Crin Antonescu, o asemenea situatie ar inseamna ca se va ajunge, din punct de vedere mental, la nivelul Statelor Unite, care au un presedinte de culoare, "ales cu entuziasm de majoritatea alba".
"Asta inseamna, intr-un anumit sens, o perfectiune a democratiei", a apreciat Antonescu, recunoscand insa, ca nu crede ca in urmatoarele mandate se va intampla acest lucru in Romania.
Presedintele PNL a dat ca exemplu cazul udemeristului Gyorgy Frunda, care a candidat de cateva ori si pe care l-a respectat ca pe oricare alt candidat si a fost atent la ceea ce spune, chiar daca stia ca nu are sanse sa fie ales presedinte.
"Mie mi-ar placea sa putem ajunge la etapa in care, indiferent de etnie, macar Varujan Vosganian, armean fiind, sa aiba sanse la Presedintia Romaniei. Ar fi un semn de maturitate democratica", a conchis presedintele PNL, citat de Antena 3.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”