Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 1 septembrie 2009

Destrămarea SUA?

"A black man was elected president. He promised things would change...but they didn't!"
Lăsând gluma de-o parte, vă vom prezenta 2 articole, din sursa hotnews.ro - articole referitoare la haosul care se pregăteşte a se instaura în SUA.

Hotnews.ro relatează:


Statele Unite ale Americii nu vor mai exista in iulie 2010, a declarat un politolog rus, comparandu-l pe presedintele american Barack Obama cu ultimul lider sovietic, Mihail Gorbaciov. "Probabilitatea ca Statele Unite sa inceteze sa existe in iulie 2010 este de peste 50%, a precizat Igor Panarin, profesor al Academiei diplomatice din Ministerul rus de Externe, citat de AFP.


"Rezultatele exercitiului financiar care se va termina pe 30 septembrie vor soca investitorii", a declarat el, preconizand ca procesul dezintegrarii va incepe in luna noiembrie. Politologul rus a evocat uraganul Katrina, violenta in randul tinerilor, familiile monoparentale, inchisorile suprapopulate si homosexualitatea, concluzionand ca societatea americana este in pragul unei "catastrofe psihologice".

Ducand mai departe rationamentul, Panarin a realizat o paralela intre America de acum si Uniunea Sovietica, inaintea destramarii. "Datoria SUA s-a multiplicat de sapte ori in 11 ani. Sub Gorbaciov, datoria sovietica s-a marit de cinci ori", a avertizat el. "Obama are mentalitate de socialist, vorbeste bine, dar nu a condus niciodata nimic. Va conduce SUA catre un crah", a precizat Igor Panarin.

Aceeaşi sursă (www.hotnews.ro) prezintă în ediţia de astăzi primele reacţii secesioniste, în Texas.

Circa 200 de persoane au manifestat in Texas, la sfarsitul saptamanii trecute, cerand secesiunea statului de SUA. Analistii citati de Texas Observer afirma ca, desi nu este noua, miscarea de independenta a statului Texas a recastigat teren in contextul discutiilor despre reforma sistemului sanitar. Secesionistii percep aceasta reforma ca un atac la adresa Constitutiei SUA si solicita retragerea din Uniune.

"Urasc steagul SUA.... Urasc guvernul SUA... E un guvern rau si corupt. Acest guvern trebuie sa dispara. Suveranitatea nu este suficienta. Secesiunea este ceea ce ne trebuie noua!", a declarat Larry Kilgore, un activist participant la miting, adaugand "Urâm Statele Unite!".

Cu cateva zile inainte de miting, unul dintre organizatori, Gerry Donaldson, a declarat pentru Examiner.com ca secesionistii "solicita un proces organizat care sa permita guvernului federal sa se alinieze din nou Constitutiei.... Fie restauram America, fie vom trai intr-o dictatura marxista, fie ne vom rupe de SUA si o vom lua de la inceput".

Texas Observer precizeaza ca declaratia lui Kilgore a atras "cateva murmure de dezaprobare" din partea participantilor la mitingul din Austin, insa afirmatiile legate de secesiunea statului Texas nu sunt deloc noi. In aprilie, guvernatorul Rick Perry a afirmat ca statul Texas s-a saturat de politicile de taxe ale guvernului federal si ar putea sa se separe de SUA. Declaratiile lui Perry au fost facute in timp ce demonstrantii prezenti la un miting in Austin strigau "Secesiune!".

Perry a spus atunci ca guvernul federal a luat-o pe o cale gresita fata de cea visata de Parintii Fondatori ai SUA, adaugand ca autoritatile de la Washington "ii sugruma" pe americani cu taxe si cheltuieli exagerate.

De asemenea, la inceputul lunii martie, actorul si expertul in arte martiale Chuck Norris a afirmat ca va candida la presedintia statului liber Texas si a indemnat gruparile de dreapta din SUA sa se uneasca pentru "a salva natiunea".


Discutia despre secesiunea statului Texas, reluata

Analistii citati de Texas Observer afirma ca, desi nu este noua, miscarea de independenta a statului Texas a recastigat teren in contextul discutiilor despre reforma sistemului sanitar. Secesionistii percep aceasta reforma ca un atac la adresa Constitutiei SUA si de aceea solicita retragerea din Uniune.

Publicatia precizeaza ca la mitingul de la sfarsitul saptamanii trecute nu a participat niciun politician important din Texas, nici macar unul din cei 70 de membri ai Congresului din Austin care, in urma cu cateva luni, au sustinut o declaratie prin care afirmau suveranitatea statului Texas in legatura cu problemele sale interne.

Politologul rus Igor Panarin a declarat recent ca Statele Unite ale Americii nu vor mai exista in iulie 2010. "Rezultatele exercitiului financiar care se va termina pe 30 septembrie vor soca investitorii", a declarat el, preconizand ca procesul dezintegrarii va incepe in luna noiembrie. Politologul rus a evocat uraganul Katrina, violenta in randul tinerilor, familiile monoparentale, inchisorile suprapopulate si homosexualitatea, concluzionand ca societatea americana este in pragul unei "catastrofe psihologice".

Reacţia guvernatorului statului Texas, Rick Perry:



Miting al secesioniştilor:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”