Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 25 septembrie 2009

Deputaţii polonezi aprobă un proiect care prevede castrarea chimică a pedofililor

Dieta, camera inferioară a Parlamentul polonez, a adoptat astăzi un amendament la Codul Penal care prevede tratament medical obligatoriu în cazul actelor pedofile şi incestului.

Amendamentul, propus de guvernul liberal al lui Donald Tusk, a fost aprobat de 400 de deputaţi. Un membru al Parlamentului a votat împotrivă, iar doi s-au abţinut.

Potrivit noilor dispoziţii, o persoană condamnată pentru viol comis asupra unui minor sub vârsta de 15 ani sau asupra unui membru foarte apropiat al familiei "poate fi supus obligatoriu, prin decizia justiţiei, la un tratament medical sau la psihoterapie, în vederea diminuării impulsurilor sexuale", după ce îşi va ispăşi pedeapsa cu închisoarea.

Tribunalul va trebui să ţină cont de opinia psihiatrilor, sexologilor şi psihologilor, înainte de a recomanda terapia stablită pentru fiecare caz în parte.

Considerat o infracţiune foarte gravă, violul asupra unui minor sau asupra unui membru apropiat al familiei va fi pasibil de o pedeapsă cu închisoarea de la trei la 15 ani, faţă de pedepsele cuprinse între doi şi 12 ani prevăzute iniţial.

Această iniţiativă legislativă a fost lansată la începutul lunii septembrie de premierul Donald Tusk, după arestarea unui polonez în vârstă de 45 de ani care şi-a violat şi sechestrat timp de şase ani fiica, acum în vârstă de 21 de ani. Cazul a şocat opinia publică din Polonia. sursa:
realitatea.net

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”