Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 23 septembrie 2009

Mafia imobiliara din Timisoara ataca cu salbaticie

Carmen Obarsanu, avocat timisorean (foto), a fost batuta crunt de un grup de tigani implicati in mafia imobiliara din oras

Luni seara, la Timisoara s-a petrecut un fapt de o gravitate deosebita, care vine de fapt sa confirme inca odata ca, din ce in ce mai frecvent, cei ce fac legea in unele comunitati locale sunt de fapt infractorii. Carmen Obarsanu, avocat al baroului timisorean, a fost urmarita de un grup de tigani, atunci cand a raspuns solicitarii unui client care ii telefonase in legatura cu un abuz al acestora asupra unei proprietati disputate cu ei in instanta. La plecare, a fost inconjurata, apoi lovita cu pumnii si cu picioarele. Agresiunea are legatura cu incredibilele afaceri imobiliare din oras, in urma carora cateva clanuri tiganesti pun mana pe averi uriase, mituind, amenintand, terorizand, sfidand legile.
Incidentul de luni s-a petrecut pe strada Tudor Vladimirescu, acolo unde locuieste fostul profesor universitar Viorel Neagu (77 de ani), impreuna cu sotia sa. Pe imobilul respectiv au pus insa ochii membrii clanului Carpaci, care au mai preluat, prin abuz, cladiri si terenuri din oras si care l-au batut si pe actualul locatar, in urma cu patru ani. Intre timp, au cumparat casa aflata alaturi, de la un fost senator si astfel au inceput sa aplice o strategie diabolica, terorizandu-i pe batrani, pentru a-i obliga sa plece. In apararea acestora a intrat insa Carmen Obarsanu, care a reusit sa castige procesul impotriva tiganilor, in conditiile in care stia ca o colega a sa de barou fusese umilita si batuta de ei, pentru ca refuzase sa depuna in instanta o marturie mincinoasa, ce i-ar fi favorizat. Luni, vecinii turbulenti ai familiei Negru au daramat gardul dintre cele doua case, aflat in proprietatea primariei, motiv pentru care profesorul si-a chemat avocatul. Intalnirea a durat circa o ora. "Am vazut o tiganca din familia Carpaci, care ma urmarea de departe. Cand am iesit, l-am chemat pe sotul meu sa ma ia cu masina, dar in timp ce el era oprit la semafor, femeia a chemat inca cinci persoane tinere, doua femei si trei barbati, si m-au atacat toti deodata. I-am auzit indemnandu-se: <> M-au umplut de sange, dar m-a salvat sotul meu, care a ajuns intre timp langa mine, in timp ce atacatorii au fugit", a descris victima, pentru ZIUA, groaznicul film al agresiunii. Carmen Obarsanu ne-a mai declarat ca, aflata la Spitalul de Urgente, dupa agresiune, un alt membru al clanului Carpaci a incercat sa o convinga sa declare ca, de fapt, ar fi fost talharita.

Acuze de cardasie la nivel inalt

"Am refuzat, sunt convinsa ca era o diversiune. Daca nu iesea scandal cu mine, intrau peste profesor. Se poate ajunge si la crima, aici asa se lucreaza si nimeni nu ia masuri, desi infractiunile imobiliare sau violentele sunt strigatoare la cer. Sunt niste capi ai primariei (dar nu numai din primarie) implicati si cata vreme ei vor decide soarta orasului, abuzurile si teroarea vor domni la Timisoara.", ne-a spus Carmen Obarsanu, adaugand ca nu s-a adresat nimanui cu apelativul "tiganca imputita" - asa cum au afirmat agresorii - pentru simplul fapt ca nu s-a intalnit cu cei sase, inainte de a fi atacata. Ea a mai amintit ca oamenii legii, oficialii, in mai multe randuri, au fost acuzati public de membri ai clanurilor tiganesti ca au primit bani grei, pentru a tolera afacerile ilegale. Tiganii implicati in con­flictul de luni au fost chemati la audieri de politistii Sectiei 3. De teama unor incidente, luptatorii de la trupele speciale au venit sa-i insoteasca. Mascatii au patruns in curte, incercand sa-l gaseasca pe seful clanului; acasa insa nu era nimeni. Dupa cateva zeci de minute, politistii au facut cale-ntoarsa. Marinela Apostolache, ofiter de presa la IPJ Timis, ne-a declarat, ieri, ca persoanele citate in urma plangerii formu­late de avocatul Obarsanu nu se pre­zentasera la politie. Pe de alta parte, acestia sunt destul de cunoscuti in oras pentru anumite fapte antisociale.


Trifu Schrott, "neamt" din neamul Carpaci

Avocatul Carmen Obarsanu a mai afirmat ca Trifu Schrott, individul transat intr-un camin studentesc al UMF Timisoara, era de fapt din clanul Carpaci. Aceasta, deoarece multi tigani din zona ar fi renuntat la cetatenia romana, devenind peste noapte cetateni germani, ramasi totusi in tara, pentru a se ocupa de "afaceri". sursa: ziua.net

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”