Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 28 septembrie 2009

Evadarea lui Hitler?

O descoperire recenta facuta de catre oamenii de stiinta americani zdruncina din temelii varianta sinuciderii lui Adolf Hitler in buncarul sau din Berlin.

Potrivit relatarilor acestora, o bucata de craniu (foto medalion) gaurita de glont, pana recent atribuita Führerului, apartine, in realitate, unei femei a carei identitate nu este cunoscuta.

Fragmentul de craniu cu o dimensiune de aproximativ 10 centimetri prezinta o gaura unde, dupa cum se spune, un glont a trecut prin tampla stanga a lui Hitler, cand acesta s-a impuscat, si se afla in posesia arhivelor federale din Rusia, alaturi de o alta fractiune osoasa, mandibula acestuia. Ele sunt tot ce a ramas din corpul carbonizat al dictatorului, descoperit de fortele sovietice in 1945. Ani de-a randul, rusii au expus artefactele ca dovada palpabila a faptului ca trupele sovietice au dezgropat trupul lui Hitler din ruinele Berlinului si ca acesta a decedat la data de 30 aprilie. Varianta vehiculata pana acum spune ca Führerul s-a sinucis impreuna cu Eva Braun (foto), pe cand armata sovietica bombarda Berlinul - tragandu-si un glont in cap, dar nu inainte de a inghiti o pilula cu cianura. Cu toate ca unii istorici si-au exprimat profunda indoiala in legatura cu veridicitatea acestei povesti si au sugerat ca a fost vorba doar de o propaganda nazista ce-si dorea sa-l transforme pe Hitler intr-un erou, gaura din fragmentul de craniu parea ca linisteste apele acestei probleme, cand a fost expus la Moscova in anul 2000. Insa, de curand, o emisiune a History Channel, difuzata in Statele Unite ale Americii si intitulata "Evadarea lui Hitler" a revelat faptul ca fractiunea de craniu provine de la o femeie cu varsta intre 20 si 40 de ani si nu Führerului, care avea 56 de ani in 1945.

Documentarul se bazeaza pe relatarile arheologului si specialistului in oase Nick Bellantoni, care a luat mostre de ADN din craniul de la Moscova si le-a supus unor teste la Universitatea Connecticut.

Trupuri incendiate
"Osul acesta este firav, iar cele ale barbatilor tind sa fie ceva mai zdravene. In plus, suturile aflate unde discurile craniului se unesc corespund cuiva sub 40 de ani", a marturisit arheologul. Potrivit martorilor oculari, trupurile neinsufletite ale lui Hitler si Braun au fost invelite in paturi si duse in gradina aflata in spatele buncarului, puse in craterul format de o bomba, improscate cu petrol si incendiate. In mai 1945, o echipa ruseasca a dezgropat ceea ce s-a presupus a fi trupul dictatorului. O buna parte din craniu lipsea, aparent din cauza impuscaturii, bucata de mandibula gasita s-a potrivit fiselor dentare ale lui Hitler, iar corpul prezenta un singur testicul. Un an mai tarziu, fragmentul de cutie craniana lipsa a fost gasita la ordinele lui Stalin, care inca nu era convins de soarta dictatorului nazist.
Dupa cum spune Bellantoni, este putin probabil ca Eva Braun sa fie "femeie cu varsta intre 20 si 40 de ani" careia ii apartine, in realitate, ramasita de craniu. Asta pentru ca potrivit rapoartelor existente, aceasta si-ar fi curmat viata luand o doza de cianura, si nu prin impuscare. Aceste noi dovezi vor readuce in discutie teoriile conspiratiei care sugereaza ca Adolf Hitler nu ar fi murit in 1945, ci ca ar fi supravietuit si fugit in America de Sud, cel mai probabil.

Proba perfect conservata
Sustinatorii acestei variante considera ca trupele armatei sovietice ar fi dat peste trupul dublurii Führerului. Cu toate acestea, craniul strapuns de glont nu a fost in toti acesti ani proba materiala principala a rusilor - acestia au considerat dintotdeauna ca mandibula - despre care se spune ca ar fi perfect conservata - este adevarata dovada. Fortele sovietice au reusit sa dea de asistentul dentistului dictatorului nazist in anul 1945, care i-a confirmat autenticitatea. sursa: ziua.net

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”