Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 30 septembrie 2009

Voronin denuntat ca militian la Bruxelles

Premierul Vlad Filat a promis modificarea "limbii moldovenesti" in limba romana

Premierul de la Chisinau, Vlad Filat (foto), a declarat ca in perioada in care Republica Moldova a fost condusa de "ofiterul de militie sovietica" Vladimir Voronin, aceasta tara a ratat foarte multe posibilitati de apropiere fata de Uniunea Europeana (UE), relateaza Agerpres. Intr-un discurs sustinut in Comisia pentru Afaceri Externe a Parlamentului European (AFET), Filat a facut referire si la riscul organizarii unor alegeri anticipate in cazul in care nu se reuseste alegerea unui nou presedinte in perioada urmatoare, subliniind faptul ca Moldova se bazeaza foarte mult pe sprijinul UE pentru depasirea actualelor dificultati politice si economice.

Raspunzand la o intrebare a europarlamentarului roman Traian Ungureanu, referitoare problema limbii de stat in Moldova, premierul a dat asigu­rari ca noul guvern de la Chisinau va efectua in viitor modificari constitutionale care vor reglementa statutul limbii de stat. "Asa cum vorbesc americanii limba engleza, asa si cetatenii Republicii Moldova vorbesc limba romana", a mai adaugat acesta. Dupa ce a fost primit de presedintele Parlamentului European (PE), Jerzy Buzek, care a anuntat ca in curand vor incepe negocierile pentru semnarea unui nou acord de cooperare intre UE si Chisinau, seful executivului s-a intalnit cu presedintele grupului Aliantei Liberalilor si Democratilor pentru Europa (ALDE), Guy Verhofstadt.

La finalul intrevederii, Verhofstadt a declarat ca, avand in vedere actuala situatie din aceasta tara, Comisia Europeana (CE) si Consiliul Europei (CoE) trebuie sa acorde cat mai curand posibil sprijin finaciar Moldovei. Presedintele ALDE a mai precizat ca va sustine aceasta initiativa si in Parlamentul European (PE). continuare la sursa: ziua.net

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”