Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 13 octombrie 2009

Construirea palatelor cu turnulete si pagode, interzisa la Pecica

Consiliul local al oraşului Pecica, judeţul Arad, a votat în unanimitate introducerea unor noi reguli pentru cei care îşi construiesc casa în oraş şi satele aparţinătoare. Hotărârea, iniţiată de primarul Petru Antal, prevede ca imobilele ce vor fi construite trebuie să se încadreze în arhitectura clădirilor din jur, pentru a nu modifica aspectul zonei.

„Faţa oraşului s-a modificat deja în unele zone din cauza caselor cu turnuri, turnuleţe şi pagode. E nevoie de o nouă reglementare pentru a evita construcţiile care contrastează cu aspectul oraşului”, a spuns viceprimarul Miodrag Stanoiov, care a mai precizat că „nu avem nimic împotrivă ca lumea să îşi construiască vile, dar fără aspect de mănăstire”.

Consilierii locali au fost de acord cu măsura, câţiva dintre ei manifestându-şi regretul că nimeni nu s-a gândit la acest aspect cu zece-cincisprezece ani în urmă, când a demarat construirea multor palate cu turnuleţe din oraş.

Primarul Petru Antal spune că pecicanii vor avea, la fel ca până acum, o libertatea foarte mare de construire, doar că vor trebui să respecte arhitectura imobilelor vecine. Tot legat de urbanism, potrivit unei reglementări naţionale, cei care vor să ridice construcţii care nu se încadrează în Planul Urbanistic Zonal (P.U.Z.), vor fi nevoiţi să prezinte Primăriei un studiu de oportunitate realizat de un specialist. Documentul va fi analizat de structura de specialitate a administraţiei locale, iar pe baza concluziilor acesteia, proiectul va fi aprobat sau respins de primar.

Mulţi romi şi-au ridicat palate cu tot felul de turnuleţe chiar la marginea DN7, care trece prin oraş, spre vama Nădlac. sursa: evz.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”