Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 7 octombrie 2009

Timisoara: Autoritatile locale pun "bete'n roate" mitingului impotriva mafiei imobiliare

Citeste si

Mitingul împotriva mafiei imobiliare, „deviat” de autorităţi la Timisoara


Filiala timisoreana a Noii Drepte a considerat oportuna organizarea, luna aceasta, a celei de a doua editii a "Marsului pentru Timisoara", o actiune de solidarizare a cetatenilor impotriva mafiei imobiliare si a infractionalitatii crescande. Initiativa tinerilor nationalisti a venit in urma celui mai recent episod din lungul serial al acestei grave probleme cu care se confrunta orasul de pe Bega, si anume agresarea fizica a avocatei Carmen Obarsanu si amenintarea ei cu moartea de catre membrii unui clan tiganesc. Evenimentul a fost adus la cunostiinta oamenilor de presa locala si centrala si a scandalizat opinia publica prin tupeul si violenta atacatorilor.

"Noua Dreapta a luat pozitie de fiecare data impotriva mafiei imobiliare si s-a solidarizat cu victimele uitate de sistem. In acest sens a fost organizata prima editie, in septembrie 2008, a unui mars de protest pe aceasta tema. Actiunea a fost una de sustinere a domnului Vladimir Voiasciuc, un om curajos care din victima a devenit luptator impotriva mafiei imobiliare. Mitingul, la care au participat aproximativ 300 de persoane, s-a desfasurat pasnic si exclusiv in limita legii si a dreptului la libera exprimare.

Pentru a fi consecventi in afirmarea luptei pentru dreptul de a trai intr-un oras civilizat unde legea este respectata, Noua Dreapta a intentionat organizarea unui nou miting la care sa fie invitati toti timisorenii care s-au saturat sa stea pasivi si sa priveasca cum locul in care s-au nascut devine o umbra a ceea ce a fost candva.

In vederea desfasurarii actiunii in deplina legalitate, s-au urmat procedurile specifice. Astfel s-a depus o cerere tip la Primaria Municipiului Timisoara, insotita de toate documentele necesare, in vederea instiintarii asupra initiativei care ar fi trebuit sa se concretizeze sambata, 10 octombrie 2009, intr-un mars cu traseul Parcul Rozelor - Podul Michelangelo - Bulevardul Vasile Parvan - Splaiul Tudor Vladimirescu, intre orele 12.00 si 16.00. In ciuda experientei de anul trecut, cand "Marsul pentru Timisoara" s-a desfasurat fara nici un fel de incidente, si a faptului ca Noua Dreapta este o organizatie legal constituita si care actioneaza in conformitate cu legile Statului Roman, initiativa nationalistilor banateni s-a izbit de obstacolele ridicate de autoritatile locale.

Raspunsul la cererea inregistrata a fost urmatorul: "aviz favorabil pentru organizarea unui mars de protest in data de 10.10.2009, intre orele 12-14, in locatia Stadion Dan Paltinisanu". In afara faptului ca actiunea afost scurtata la doua ore, "Marsul pentru Timisoara" a fost redus la o
simpla adunare in fata stadionului. Decizia nu a fost argumentata coerent de oficialitati. Dupa incercari repetate s-a precizat ca "trebuia consultata inainte Politia Rutiera". Acest lucru, in mod bizar, nu a fost necesar in anii precedenti, instiintarea Politiei Rutiere si a Jandarmeriei fiind efectuata dupa obtinerea avizului de la Primaria Municipiului Timisoara (cu sau fara mentiuni specifice, dupa caz). In plus, conform legii, pentru organizarea unei manifestari publice autoritatile sunt instiintate asupra actiunii iar modificarile de traseu si ale intervalului orar se fac doar in situatii exceptionale (de exemplu: alta adunare publica care se desfasoara in aceeasi locatie) si cu o argumentatie serioasa a deciziei.

Avand in vedere "exilarea" mitingului departe de zonele afectate de mafia imobiliara din Timisoara, Noua Dreapta a luat decizia sa nu dea curs actiunii de protest in aceste conditii umilitoare, preferand sa faca public abuzul autoritatilor locale. Din aceasta cauza orasul unde a inceput Revolutia anticomunista din 1989 si lupta pentru libertate s-a transformat practic in orasul unde initiativa civica este descurajata de autoritati si mafia imobiliara isi extinde tentaculele in cartierele care pana nu de mult dadeau farmecul specific al Capitalei Banatului", se afirmă într-un comunicat semnat de Biroul de presa al Noii Drepte Timisoara. sursa:
banateanul.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”