Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 7 octombrie 2009

Tupeu ţigănesc: Florin Cioaba: "Peste 10-15 ani sper ca Romania sa aiba un presedinte de etnie rroma"

Autointitulatul rege al tiganilor de pretutindeni, Florin Cioaba crede ca tiganii au pierdut posibilitatea de a avea parlamentari si ministri din cadrul etniei, "din lipsa de educatie".

"Avem un singur parlamentar si acela dat din oficiu. Am pierdut locurile din Parlament. Vrem sa facem educatie la oamenii nostri, sa inteleaga ca putem avea reprezentanti proprii in Parlament dar si in Guvern. Degeaba ne milogim la toti. Voturile noastre sunt dispersate in toate partile", a declarat Florin Cioaba, precizand ca "rromii si-au dat votul tuturor partidelor, contra unor sume de bani, chiar si pentru euro, dar si pentru un litru de ulei sau un kilogram de zahar", relateaza Agerpres.
"Partidele si candidatii au dat zahar, ulei, bani, euro. Toti au folosit aceste mijloace urate (sa dea bani pentru voturi - n.r.) in toate campaniile si la europarlamentare. Se folosesc de oamenii saraci, le ofera o sticla de ulei, un kilogram de zahar, dupa care le ia votul", a spus Florin Cioaba.

In context, el recunoaste ca tiganii cer bani si atunci cand sunt solicitati sa-si aleaga proprii lideri.
"Oamenii au fost invatati sa primeasca bani. Si noi in campaniile electorale pentru organizatiile noastre ne-am lovit de aceasta problema, ne-au spus ca, de ce sa te votam pe tine, mai bine votez pe cel care da bani", a marturisit Florin Cioaba.

Acesta spera, insa, ca peste 10-15 ani tiganii sa aiba un candidat propriu la presedintie cu sanse reale sa conduca Romania.

"Poate si noi am gresit in acesti 19 ani, pentru ca organizatiile noastre s-au certat intre ele. Ne gandim sa avem oameni de incredere, ca sa putem avea acces la posturi de ministri. Peste 10-15 ani sper ca Romania sa aiba un presedinte de etnie roma. Este posibil pentru ca asta inseamna democratie", a spus Cioaba.

Florin Cioaba, care s-a declarat public a fi un sustinator al presedintelui Traian Basescu, afirma ca pana la desemnarea unui prezidentiabil tigan, tiganii din Romania spera ca actuala putere sa ii ajute.

"In Romania nu exista discriminare institutionala, dar sunt inca oameni care au mentalitatea invechita si incearca sa obstructioneze accesul romilor la functii. Trebuie luate masuri foarte aspre. Am cerut ca si Consiliul Impotriva Discriminarii sa isi faca treaba. Sa se treaca de la masuri administrative, la masuri penale", a precizat Florin Cioaba.

Declaratiile au fost facute dupa ce, miercuri, Florin Cioaba s-a intalnit cu Nati Meir, cel care, anuntandu-si intentia de a candida la Presedintia Romaniei, a venit la Sibiu pentru "a-i cere informatii despre etnia rroma". dupa
ziua.net

4 comentarii:

Corneliu spunea...

Cred ca mai devreme. Omul e chiar pesimist. Caci dupa cum evolueaza lucrurile, e clar.

NS_Local spunea...

Am avut un presedinte tigan: Iliescu, prim-ministru tigan: Nastase, ministrii, desigur, si o groaza de evrei..

Anonim spunea...

da Ion Iliescu ce a fost ?

Corneliu spunea...

Cand veti fi mai capabili decat ei, acestia nu se vor mai afla in cercurile conducatoare.
Mai puteti si altfel, dar ati putea cadea in domeniul crimei...

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”