Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 10 decembrie 2009

Baştanul Rudolf, şeful ţiganilor, a fost arestat pentru o fraudă de 14.000 de euro în Germania


Şeful ţiganilor din Timiş, Rudolf Stancu (53 de ani), a fost săltat pentru că a fraudat cu 14.000 de euro bancă din Wiesbaden (Germania). Baştanul, care a stat la masă cu şeful Poliţiei şi prefectul de Timiş, a fost reţinut marti seara în baza unui mandat european de arestare şi urmează să fie extrădat vineri în Germania.

Rudolf Stancu, preşedintele al Centrului Creştin European al Rromilor şi membru al Grupului de lucru mixt pentru problemele ţiganilor al judeţului Timiş, a fost săltat marţi dimineaţa de poliţiştii timişoreni.
Stancu a fost dat în urmărire internaţională prin Interpol din 24 noiembrie, în baza unui mandat de arestare a judecătorilor din Wiesbaden. El este acuzat de fraudă pe teritoriul Germaniei şi riscă să fie condamnat la cinci ani de închisoare. Şeful baştanilor ţigani a fost dus la Curtea de Apel Timişoara, care l-a arestat pentru cinci zile, până când o să fie extrădat şi transferat într-o închisoare din Occident.

 Ţeapă în Germania

El este acuzat că a ajutat o femeie din România să obţină un credit cu acte false de la Citibank din Duisberg, cel de-al doisprezecelea oraş ca mărime din Germania, cu 500.000 de locuitori. Stancu şi complicele său sunt acuzaţi că au trimis băncii prin e-mail o cerere de credit în noiembrie 2008.
„La solicitarea de obţinere a creditului au anexat o declaraţie de venit falsă a Goetze Rehau Company. Conform documentului, complicele lui Stancu câştiga un salariu lunar 1.400 de euro. În baza documentelor a primit împrumutul de la Citibank în valoare de 14.000 de euro”, se arată în mandatul de urmărire internaţională de la Interpol.

Credit cu acte false

Funcţionarii băncii şi-au dat apoi seama că Stancu şi femeia au depus o declaraţie falsă de venit la dosar, pentru că niciunul dintre ei nu au lucrat la acea firmă. În plus, ţiganii şi-au bătut joc de banca germană, spunând că lucrează la firma respectivă din 1 aprilie 2003.
Cei 14.000 de euro au fost livraţi în contul femeii care a luat împrumutul în urmă cu un an, însă nemţii nu au văzut nicio rată de la cei care au luat creditul.

Banca a făcut plângere

Banca germană a făcut plângere în numele celor doi, iar şeful ţiganilor din Timiş s-a ales cu dosar penal în Germania la jumătatea lunii iunie. „Ei nu au avut de gând să returneze banii. În plus, ştiau că documentul de venit este fals. Femeia s-a întors în România şi i-a dat cardul de credit lui Rudolf Stancu, care a scos cei 14.000 de euro şi i-a folosit în interes personal”, se mai arată în mandatul de arestare Interpol.

Stancu vrea în puşcărie în Germania

Stancu, care şi-a cumpărat anul trecut o locuinţă în Germania, a fost de acord să fie extrădat şi nu vrea să atace în recurs măsura judecătorilor. „Eu am fost de mai multe ori în vizită în Germania la rude. Nu ştiu de ce sunt acuzat. Eu am mai fost arestat în 1997, dar am fost reabilitat”, a declarat şeful ţiganilor în faţa judecătorilor care l-au arestat.„Este numai minciuni ce spune judecătorii. Noi nu furăm de la bănci. Nu ştim aşa ceva. Este o porcărie”, a spus Aluniţa Stancu, soţia baştanului Rudof.

S-a legat cu lanţuri de un calorifer în Primăria Timişoara

Rudolf Stancu s-a legat cu lanţuri de un calorifer din Primăria Timişoara, protestând împotriva demolării unui palat ţigănesc construit ilegal, în urmă cu doar două luni. În calitatea sa de preşedinte al Grupului de lucru mixt pentru problemele ţiganilor al judeţului Timiş, Rudolf Stancu a stat la masă cu Săndel Palade, şeful Poliţiei Timiş şi Mircea Băcală, prefectul de Timiş, în cadrul discuţiilor dintre ţigani. Stancu a fost un prieten apropiat al lui Trifu Schrot, judecătorul de stabor ţigănesc care a fost tranşat de doi studenţi în căminul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Timişoara, şi a organizat conferinţe de presă în memoria acestuia. Mai mult, Rudolf Stancu şi asociaţia sa a luat apărarea clanului ţigănesc Cârpaci, care în septembrie au bătut-o în centrul Timişoarei pe avocata Carmen Obârşanu, fost judecător al Judecătoriei Timişoara. Dupa sursa: adevarul.ro

1 comentarii:

Freedomfighter833 spunea...

Noroc ca mai ia din ei politiile din occident ca altfel ar mai da pe aici tepe de cateva milioane.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”