Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

duminică, 24 ianuarie 2010

151 de ani de la Unire: Mişcarea Naţional Creştina la Radio Vocea Basarabiei (audio + imagini de la marş)

Astăzi se împlinesc 151 de ani de la Unirea principatelor Moldova şi Ţara Românească, aşa zisa Mica Unire. Acest eveniment a fost marcat la Chişinău de către Mişcarea Naţional Creştină.

În pofida gerului, membri Mişcării Naţional Creştine au organizat un marş de la Liceul ,,Gherghe Asachi'' până în Piaţa Unirii Principatelor (în faţa Univeristăţii Pedagogice ,,Ion Creangă''). În cadrul manifestaţiei s-au cântat piese româneşti, s-a dansat Hora Unirii.

Din Piaţa Unirii Principatelor, participanţii la eveniment au continuat marşul până la Catedrala ,,Sf. Petru şi Pavel''. La catedrală a fost închinat un parastas şi a fost citită rugăciune Unirii , rugăciunea Patriarhului Miron, care a fost citită la Alba Iulia, 1918.

Mişcarea Naţional Creştină este o mişcare obştească care are ca scop unirea tuturor românilor.

Cu această ocazie în studioul radioului ,,Vocea Basarabiei'' au fost invitaţi organizatorii evenimentului: Sergiu Laşcu, preşedintele Mişcării Naţional Creştine, Iacob Lefter, preşedintele Judeţului Lăpuşna şi Adrian Ungureanu, secretarul filialei Nisporeni. sursa: voceabasarabiei.net

(AUDIO) 151 de ani de la Unire - Miscarea National-Crestina la Vocea Basarabiei
Asculta mai multe audio Stiri



 
 
 

3 comentarii:

sorin andreica spunea...

APEL PENTRU SUSTINEREA LUI TEODOR MARIES ALFAT IN GREVA FOAMEI
Doina Jela
Din data de 11 ianuarie 2010, preşedintele Asociaţiei 21 DECEMBRIE 1989 a ales din nou forma extrema de protest, greva foamei. Motivele protestului sunt:

- finalizarea predării integrale a documentelor din Dosarul 97/P/ 1990(dosarul Revoluţiei), conform dispoziţiei Curtii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) şi pe acelaşi principiu – predarea integrală a documentelor Dosarului 75/P/1998 (dosarul Mineriadei);

- neîndeplinirea dezideratelor societăţii româneşti, cerute încă din zilele Revoluţiei ca priorităţi naţionale.

Teodor Mărieş solicită preşedintelui României, Traian Băsescu, în virtutea prerogativelor constituţionale, medierea unei întâlniri între o delegaţie a societăţii civile şi reprezentanţii instituţiilor abilitate. Cu protestul lui Doru Mărieş s-au solidarizat până acum public Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici, Alianţa Civică, Asociaţia pentru Adevărul Revoluluţiei din Braşov precum şi o serie de personalitănţi marcante precum Dorin Tudoran, Doina Jela, Varujan Vosganian, Nicolae Prelipceanu sau Gabriel Andreescu .
memoria.ro

sorin andreica spunea...

PETITIE PENTRU REDUCEREA PENSIILOR FOŞTILOR SECURIŞTI ŞI ACTIVIŞTI COMUNIŞTI DE RANG ÎNALT. Petiţie iniţiată de Societatea de Studii Istorice din România, Iaşi, 12 ianuarie 2010. Adeziunile pot fi trimise în continuare la adresa asociatiassir@yahoo.com, sub forma: nume, profesie, oraşul de rezidenţă. Lista completă a semnatarilor petiţiei se găseşte pe site-ul: http://ssir.org.ro/

sorin andreica spunea...

PETITIE ONLINE: "Solidaritate cu dizidentul chinez Liu Xioabo, condamnat de autoritatile comuniste la 11 ani inchisoare" http://www.petitieonline.ro/petitie-p40125039.html

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”