Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 26 ianuarie 2010

Episcop polonez: Holocaustul este folosit de evrei ca "armă de propagandă"

Un episcop polonez de top consideră că evreii au "expropriat" Holocaustul pe care îl folosesc ca "armă de propagandă". Comentariile episcopului Tadeusz Pieronek, fost şef al conferinţei episcopilor polonezi, a declanşat îngrijorare printre evreii din Polonia şi Italia, după ce au fost publicate pe siteul italian catolic www.pontifex.roma.it.

Pieronek a afirmat ulterior la televiziunea poloneză că declaraţiile sale au fost manipulate şi a negat că ar fi spus că "Holocaustul ca atare este o invenţie evreiască".

De asemenea, a menţionat că nu a autorizat publicare interviului, care luni încă se afla pe site.

"Nu se poate nega că cel mai mare număr de morţi în lagărele de concentrare au fost evreii, dar şi ţiganii polonezi, italienii şi catolicii erau pe listă," afirma acesta.

Miercuri se marchează a 65-a aniversare a Zilei Internaţionale a Holocaustuui. Premierul israelian, preşedintele polonez şi alţi lideri europeni sunt aşteptaţi la ceremoniile de la Auschwitz .


"Nu este drept să expropriezi această tragedie pentru propaganda," a fost citat Pieronek, care a adăugat că zielele memoriale ar trebuie să fie ţinute pentru "victimele comunismului, pentru catolici, pentru creştinii persecutaţi şi aşa mai departe."

El a continuat: "Dar ei, evreii, se bucură de o presă bună deoarece au mijloace financiare puternice în spatele lor, o putere enormă şi susţinere necondiţionată din partea SUA, iar aceasta favorizează cu siguranţă o anumită aroganţă pe are o găsesc de suportat."

Întrebat dacă Holocaustul a fost exploatat, Pieronek a replicat: "Cu siguranţă că da. Este folosit ca armă de propagandă pentru a primi avantaje care adesea sunt de nejustificat." Sursa:Antena3.ro

1 comentarii:

das spunea...

mosu' are drepate!pacat ca nu vorbeste cu toata gura :)

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”