Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 17 februarie 2010

Comunicat al fostilor detinuti politici in legatura cu incercarea de cenzurare a filmului “Portretul luptatorului la tinerete”

Federatia Romana a Fostilor Detinuti Politici Luptatori Anticomunisti

COMUNICAT

In legatura cu protestul unor evrei referitor la filmul care prezinta luptele grupului Ion Gavrila Ogoranu, fostii detinuti politici luptatori anticomunisti au de precizat doar atat:

1. Cei ce se pronunta impotriva Rezistentei armate anticomuniste din muntii Romaniei, dovedesc ca sunt de partea celor ce i-au prigonit pe acestia, adica sunt de partea comunistilor care au instaurat in Romania un regim criminal si ilegitim.

2. Deoarece Tribunalul International de la Nurnberg nu a considerat Miscarea Legionara ca fascista, nazista sau colaborationista, cei ce azi acuza pe legionari rezulta ca nu recunosc legitimitatea acestui Tribunal si contesta autoritatea de lucru judecat.

3. Legionarii totdeauna au facut o distinctie clara intre marea masa a evreilor cinstiti, muncitori, loiali statului roman, si respectiv minoritatea care s-a dedat la acte de coruptie si care a sprijinit regimul comunist, in numele caruia au savarsit crime, torturi si siluiri de constiinte.

In concluzie, cei ce se pronunta impotriva Rezistentei armate din muntii Romaniei, pot fi etichetati ca dusmani ai poporului roman. Istoria Romaniei a glorificat si va glorifica de-a pururi eroii din Rezistenta Nationala Anticomunista.

Federatia Romana a Fostilor Detinuti Politici Luptatori Anticomunisti
Presedinte, Constantin Iulian
Secretar, Gheorghe Jijie

5 comentarii:

Remz spunea...

Chiar imi place blogul vostru, pentru ca ofera informatii de buna calitate şi imi ofera posibilitatea de afla lucruri noi (ex: chiar acest articol).

Anonim spunea...

sa sspuinem cev ape fata.
istoria vorveste de 2 etape ale miscarii nationaliste:
1-miscarea culturala legionara (nationala)
2-miscarea militaro-facsista a garzii de fier,dispusa,finantata si antrenata de SS al celui de al treilea Reich,care a fost o miscare ctiminala.
inclusiv geniul militar al romanilor,maresalul Antonescu,a spus asta.
Ca ,miscarea legionara nu a fosr condamnata,este de fapt o minciuna.
pentru ca,la data Proceslor de la Nurenberg,legiunea nu mai exista de mult,iar garda de fier era desfiintata,sau trecuse in partea sovietica a istoriei.
partizanii din munti...
asta e o alta istorie.
DA,au fost partizani in muntii romaniei,care au luptat impotriva comunismului. dar,aici s-au autoexclus garistii,pentru ca ei nu lutau contra comunistilor,ci contra romnilor.majoritatea victimelor lor nu erau activistii comunisti,ci civili, apolitici,tarani.
si astia sa fie eroi?
atunci mi-este sila de eroism.
pe de alta parte,atatand sebntmente impotriva unei etnii, prin generalizare, demonstreaza si acum, ca cel care o face este fascist,este criminal.sa ii fie rusine.
eu cred, ca ar trebui sa va fie oarece rusine.multa. vopimvreti sa faceti exact ca si comunistii....
adica sa va folsiti de menca si lupta altora.va erijati in singurii luptatori anti comunisti.
este total fals. va arogati ca legionari pe TOTI luptatorii anticomunisti... TOTAL FALS.nu contest ca si printre gardisti or fi fost OAMENI,insa erau mult mai putini decat erau comunisti ori criminali printre evrei.
este rusinos sa faceti acuma apologia urii de rasa. ESTE CRIMINAL. istoria va va pedepsi, veti ajunge din nou in lada de gunoi a istoriei.
eu am fost luptator anticomunist,si NU AM FOST gardist-legionar.
am cunoscut foarte multi evrei care au fost mai romani(patrioti) decat etnicii romani.....
foarte putini evrei au fost comunisti...
tortionari si mai putini.
dar probabil ca voi va referiti la unguri si sarbi,care au fost marii tortionari in romania. si rusii infiltrati,ori cazacii.
nu v-ar strica sa invatati ceva istorie.
incercati pe la pretii mai in varsta...
fara respect pentru garda de fier si pentru criminalul, horia sima.
ION.-un roman anticomunist.

Adevaratul Ion spunea...

Vai de minee, cate prostii scrii "ION". Si nu ai cum sa fii roman, ca de-abia inteleg cate ceva din mesajul tau. Cat despre continut, o adunatura de minciuni.
Legionarii au fost si sunt nationalisti, patrioti adevarati. Ei au fost cei mai aprigi partizani anti-comunisti din muntii Romaniei si tot ei au fost cei mai numerosi printre detinutii politici. Scrie in limba ta pasareasca in alta parte. Asta ne scuteste pe toti sa iti citim tampeniile sau sa sarim peste ele...

Anonim spunea...

Ion nu cunoaste nici limba romana, nici istoria sa. Rezulta ca Ion nu e roman, Ion minte.

Benito spunea...

Die Juden sind unser ungluck !

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”