Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 4 februarie 2010

Naţionalistul sârb Goran Davidovic a fost arestat în Germania

BERLIN. Autorităţile germane au anunţat arestarea lui Goran Davidovic, naţionalist sârb, condamnat in ţara sa pentru "incitare la ură naţională, etnică şi religioasă, precum si tulburarea unei întruniri anti-fasciste" din anul 2005.

Alfons Obermeier, un purtător de cuvânt al procurorilor din München, a declarat că Goran Davidovic (foto de arhivă) a fost arestat marţi, la bordul unui tren, în apropiere de graniţa austriacă.

Obermeier a declarat miercuri că Davidovic fost arestat în temeiul unui mandat de arestare sârbesc, iar acum se confruntă cu extrădara pentru a-şi executa o condamnare de 1 an.

Autorităţile din Italia, unde locuia G.D. alături de soţia sa, au fost de acord anul trecut să îl predea pe Davidovic în Serbia.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”