Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 3 februarie 2010

Timisoara: SPA şi lux în Palatul Justiţiei


Foarte puţini timişoreni au privilegiul sau ghinionul să intre în sediul Parchetului Curţii de Apel Timişoara. Puţinii privilegiaţi sunt procurorii. Ghinioniştii sunt cei câţiva infractori trimişi în judecată de procurorii de lux. Le spun „de lux” pentru că aceşti magistraţi sunt procurorii cu cele mai mari salarii din Banat.

Anul trecut, lefurile celor 12 magistraţi au costat contribuabilul peste 290.000 de euro. Munca prestată în schimb: 20 de dosare trimise în judecată. Toate cu găinării. Dosarele grele cu poliţişti, notari şi avocaţi lipsesc.

Etajul 3 al Palatului Justiţiei din Timişoara, unde funcţionează Parchetul Curţii de Apel, este unul dintre cele mai relaxante locuri din Vest. În birourile mari, cam cât un apartament decent de bloc, este atmosferă de SPA.
Jandarmii care păzesc intrarea merg în stradă să tuşească, pentru a nu tulbura liniştea procurorilor. Pe hol pluteşte un miros sedativ de vanilie, scurs pe sub uşa capitonată a biroului unei doamne procuror care şi-a aprins lumânarea aromată pe noptiera din lemn sculptat. Secretara procurorului general completează atmosfera cu o dâră fină de aromă de căpşuni, pe care o lasă în urma ei în timp ce duce ceai de fructe şefului. Un jacuzzi şi o saună mai lipsesc din peisaj. Traiul pe vătrai al procurorilor de lux este, culmea, secret.

Procurorul general Vasile Bâc a refuzat să spună cât a muncit fiecare subordonat în parte. A spus că sunt informaţii secrete şi a trimis la plimbare ziariştii zgomotoşi care au îndrăznit să intre cu întrebări obraznice în oaza lui de wellness. articol de Malin Bot , sursa: Adevarul.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”