Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 2 martie 2010

Mişcarea Naţional Creştină a rămas, oficial, singura mişcare naţionalistă din Basarabia

Duminică, 28 februarie, la sediul Mișcării Național Creștine, a avut loc o conferință cu participarea delegației din România a Noii Drepte în frunte cu șeful organizației, Tudor Ionescu.

La conferință s-au discutat diverse teme legate de activitatea naționalistă din România și Republica Moldova, dar și din întreg spațiul European. Totodată au mai fost discutate și planurile organizatorice în privința acțiunilor din luna martie. Tudor Ionescu a menționat că este foarte important ca mișcarea naționalistă să fie unită, dar pentru aceasta este nevoie, în primul rând de unitate între naționaliști.


Luaând act de munca si eficienta Mişcarii National Crestine în Basarabia, precum şi de stagnarea filialei Noii Drepte conduse de Sergiu Bakalov, Noua Dreapta a luat decizia de a desfiinta filiala proprie si de a permite membrilor ei sa se alature Miscarii National Crestine. Prin acest gest, Mişcarea Naţional Creştine ramâne singura Mişcare Naţionalistă din Basarabia. O confirmare oficiala a unei situaţii existente "de facto" în Basarabia şi o recunoaştere a multiplelor încercări prin care MNC în frunte cu Sergiu Laşcu au trecut în ultimii ani. Precizăm ca membrii Mişcării au fost ţinte ale torturilor organelor de represiune comuniste care au lăsat răni adânci pe trupurile camarazilor basarabeni.

Sincere felicitări camarazilor noştri din Basarabia şi Noii Drepte pentru gestul său de a recunoaşte Mişcarea Naţional Creştină ca unică forţă naţionalista.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”