Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 11 martie 2010

O candidată la preşedinţia Austriei se pronunţă pentru o adevărată democraţie şi susţine dezincriminarea "nazismului"

O candidată de dreapta naţionalistă la alegerile prezidenţiale din Austria vrea să atace legea de interzicere a partidului naţional-socialist. Ea aminteşte populaţiei că Austria a trecut de cele mai grele momente ale sale sub naţional-socialism.

Amintim că legea de incriminare a naţional-socialismului a aruncat în închisoare personalităţi precum Gerd Honsik sau tineri idealişti precum Grupul Patrioţilor din Bund Freier Jugend.

Liderul partidului populist de dreapta,  Barbara Rosenkranz, în vârstă de 51 de ani, este singurul adversar al actualului preşedinte austriac, social democratul Heinz Fischer, la alegerile din 25 aprilie. În Austria, preşedintele are un rol onorific şi moral.

Poziţia candidate nu este susţinută nici în propriul partid, preşedintele partidului fiind de părere că Rosenkranz "ar fi putut să-şi aleagă mai bine cuvintele, pentru că nu poate fi vorba de rediscutarea legii de interzicere a partidului nazist".

Verbotsgesetz, sau legea de interzicere a partidului nazist, a fost adoptată în anul 1947. Aceasta prevede o pedeapsă de maximum 20 de ani de închisoare pentru oricine ar reconstrui partidul sau o organizaţie similară, i-ar difuza ideologia sau ar nega "crimele naziste împotriva umanităţii". prelucrare după libertatea.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”