Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 4 mai 2010

Naţionaliştii Autonomi Eleni - acţiuni de 1 Mai

În ziua de 1 Mai 2010, Naţionaliştii Autonomi Greci au iesit în stradă pentru a atrage atenţia asupra condiţiilor de munca total nepotrivite ale lucrătorilor, care, anual sunt victimele unor accidente de muncă din cauza acestor condiţii. Totodată au protestat împotriva noii strategii a guvernului elen care a decis să şteargă primele, al 13 şi al 14 salariu, dar şi diminuarea actualelor salarii, precum şi concedieri masive.

Camarazii greci şi-au transmis mesajele prin fluturaşi, afişe, autoadezive, graffiti, dar ţi manifestaţii stradale în care s-au manifestat paşnic, spre deosebire de duşmanii lor anarhişti-care au manifestant extrem de violent.
Dar pentru poliţişti şi autorităţile statului, periculoşi sunt naţionaliştii, pe care îi cataloghează "extremişti", "fascişti", "neo-nazişti". Deşi aceştia au fost ţinte ale atacurilor cu bombă, ale anarhiştilor, de foarte multe ori. Dar mulţi dintre aceşti anarho-tetotrişti sunt progeniturile unor parlamentari eleni şi chiar a unor oameni foarte puternici financiat...

2 comentarii:

Anonim spunea...

NS ce inseamna/ e varianta de stanga a lui ND?

Anonim spunea...

NS inseamna national-socialism, deci ceva foarte diferit de ND. Noi suntem impotriva stangii si impotriva dreptei politice. Ambele vin sa uniformizeze lumea, ambele sunt globalizante (prin internationalismul proletar la prima si prin migratia fortei de munca ieftina la capitalisti / dreapta s.a.). NS de la inceputuri a reprezentat o a treia cale. Iti recomand pentru asta cartile lui Gottfried Feder pentru a vedea deosebirile intre socialismul internationalist si cel national. Deci nu suntem in niciun caz de stanga si nici de dreapta. Suntem in afara actualelor impartiri ideologice pe axa "stanga-centru-dreapta". Recomand pentru lectura si revista NAT88 si Programul Naţionaliştilor Autonomi din Timişoara

Revenind la NS si ND, iti pot spune ca desi suntem nationalisti si patrioti, fiecare ne dorim o altfel de Romanie. Avem viziuni, dorinte si aspiratii substantial diferite.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”