Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 9 iunie 2010

Liderul Bisericii Catolice turce, ucis într-un "sacrificiu ritualic musulman"?

Liderul Bisericii Catolice din Turcia, monseniorul Luigi Padovese, ucis de şoferul său la 3 iunie, a fost "decapitat" în cadrul unui "sacrificiu ritualic musulman", a afirmat marţi directorul agenţiei misionarilor AsiaNews, citat de Mediafax.

Bernardo Cervellera, care citează un corespondent al agenţiei în Turcia, a declarat pentru postul de televiziune Sky TG24 că după crimă, şoferul Murat Altun, în vârstă de 26 de ani, a strigat: "L-am ucis pe marele Satan, Allah Akbar" (Allah este mare, în arabă, n.red.) de pe acoperişul casei prelatului.

Potrivit AsiaNews, agenţia institutului pontifical al misiunilor străine, monseniorul Padovese "a fost înjunghiat în locuinţa sa (din Iskenderun, n.red.) şi a reuşit să iasă din casă pentru a cere ajutor". Şi "probabil că a fost decapitat după ce a căzut la pământ", potrivit AsiaNews, care precizează că acesta a fost momentul în care şoferul a urcat pe acoperiş.


Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, părintele Federico Lombardi, contactat marţi de agenţia de informaţii religioase i-media, a afirmat că vrea să aştepte "să aibă o viziune completă a situaţiei". "Nu confirm ceea ce spune AsiaNews, aceasta îşi asumă responsabilităţile ei, nici nu neg, dar nu am auzit aşa ceva", a adăugat el, referindu-se la cuvintele rostite de ucigaş.

Potrivit presei turce, ucigaşul fusese externat de la psihiatrie cu câteva zile înainte de crimă. El a declarat poliţiei că a avut o "revelaţie divină", a afirmat presa turcă.

Autorităţile locale s-au grăbit să excludă un act politic. Avocatul şi mama ucigaşului au confirmat că acesta, care se afla în serviciul episcopului de patru ani, suferea de probleme psihice.

În avionul care îl transporta în Cipru, vineri, Papa Benedict al XVI-lea a afirmat el însuşi că acesta nu a fost "un asasinat politic sau religios", recunoscând însă că dispune de puţine informaţii.

Monseniorul Padovese, în vârstă de 63 de ani, vicar apostolic al Anatoliei şi preşedinte al conferinţei episcopale turce (CET), oficia din 2004 la Iskenderun, în apropiere de Antakya, unde se află grota unde se reuneau în secret primii creştini. sursa: romanialibera.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”