Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 24 februarie 2011

Comunismul nu este istorie: Comunismul este o CRIMĂ! (video)

Sub acest titlu CICCR (Centrul pentru Investigarea Crimelor Comunismului din România) va organiza o  școala de vară la Făgăraş-Sâmbăta de Sus, în colaborare cu Fundaţia Culturală Negru Vodă, Memorialul Rezistenţei Anticomuniste „Ţara Făgăraşului” şi Fundaţia Konrad Adenauer.
Participanții vor fi 15 tineri între 14 și 19 ani, selectați în urma unui concurs. Organizațiile organizatoare au făcut în acest sens un apel către tinerii din Făgăraș și din împrejurimi, pentru a realiza un interviu de istorie orală cu o persoană care s-a născut şi şi-a trăit copilăria în timpul regimului comunist din România. detaliile participării la concurs sunt disponibile pe siteul CICCR – condamnareacomunismului.ro.

Președintele Fundației Culturale Negru Vodă, Florentin Olteanu, a declarat pentru alfa news că astfel de școli de vară au mai fost organizate și au avut ca rezultat îmbogățirea cunoștințelor participanților privitoare la regimul comunist și totodată întărirea ideilor de democrație și de regim deschis. Fundația condusă de Olteanu plănuiește înființarea unui muzeu al rezistenței comuniste în Țara Făgărașului, în acest sens urmând a se desfășura în acest an o ultimă mare campanie de strângere de mărturii privitoare la represiunea comunistă din zonă. Pentru realizarea scopului propus nu există momentan finanțatori însă Fundația Negru Vodî se bazează pe voluntarii din cadrul liceelor făgărășene.
CICCR este o organizație înființată de istoricul Marius Oprea, după ce acesta a fost înlocuit de Vladimir Tismăneanu din fruntea Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului. Școala de vară este finanțată de Fundația Konrad Adenauer, o fundaţie politică, apropiată Uniunii Creştin-Democrate (CDU) din Germania, care are ca principii libertatea, solidaritatea și dreptatea.
Știre TV Făgăraș:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”