Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 30 aprilie 2011

Destinul dacilor

Cel mai nou spectacol al Circului Globus, ‘Destinul dacilor’, va avea avanpremiera sâmbătă, 30 aprilie, informează un comunicat al circului transmis vineri AGERPRES.
Regizorul Brînduşa Novac, coregraful Ama Butoiescu şi scenograful Vlad Gabrilescu aduc în scenă nu doar o poveste, ci şi un spectacol educativ care împleteşte adevărul istoric cu magia mitului. În firul epic sunt prinse impresionante numere de dans ale fecioarelor dace purtând costume aurite, jocul şi obiceiurile fiilor Sarmizegetusei care ajung la Roma în căutarea prinţesei răpite de soldaţii împăratului.


Atmosfera este completată de animale exotice aduse în arenă pentru a face plăcere cezarului. Laolaltă, doi urşi de la Circul Mare din Moscova, care se întrec în giumbuşlucuri, antrenaţi de Duo Kudrya, elefantul care îi salută de copiii din sală, dresat de spaniolii de la Duo Kludsky, leoaicele şi leul care ‘fură’ aplauze asistenţei, cămilele care aduc în manej un crâmpei din misterul piramidelor, călăreţii care amintesc de prinţii din ‘O mie una de nopţi’ sau poneii fac deliciul publicului, dar nu îl mulţumesc pe împăratul roman care solicită ‘vocea poporului’, implicarea publicului spectator, pentru a decide eliberarea fecioarelor, se arată în comunicat.

Din spectacol nu vor lipsi numerele de dresură, cele de echilibristică şi jonglerie, într-un spectacol grandios în care sunt implicaţi peste 50 de artişti, doi urşi, un elefant, trei leoaice şi un leu, căţei, porumbei, căpriţe, ponei, cai, păuni şi pentru care s-a muncit sute de ore.

Circul Globus, ajuns ‘la vârsta de aur a experienţei şi profesionalismului’, marchează o jumătate de veac de artă a circului printr-un regal actoricesc în care îşi dau întâlnire actorii Marius Bodochi, Silviu Biriş, Răzvan Oprea şi băieţii de la formaţiile K1 şi Ro-Mania, informează comunicatul citat. AGERPRES via dacialibera.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”