Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

duminică, 15 mai 2011

Revolta rasială din Grecia văzută de un participant

Corespondenţă din Atena pentru Lupta NS

O crima oribila a aprins flacara celei mai nebune revolte din Atena in ultimele zile.
Marti, data de 11, noaptea tarziu, aproape de orasul Atena, in centru, un grec de 44 de ani a fost macelarit in mod brutal de 3 imigranti africani ilegali (cum s-a putut vedea pe CCTV) care purtau cutite.Ucigasii l-au omorat doar ca sa-i fure camera de filmat, pe care o purta sa filmeze nasterea copilului sau, fiind in drum spre maternitate.

Victima a fost gasita de sotia gravida si de soacra sa care au coborat din bloc in scurt timp.

Aceasta intamplare a declansat cea mai mare revolta rasiala din istoria Greciei, mii de vecini, greci revoltati si desigur national-socialisti au luat strazile cu asalt pentru a-si exprima furia in legatura cu criminalitatea crescanda din centrul istoric al orasului, transformat acum intr-un ghetou si fata de abordarea patetica a politiei. Manifestantii au maturat strazile de imigranti ilegali si au batut si cateva grupuri de anarhisti, dealeri de droguri. Din noaptea crimei in fiecare noapte mii de cetateni se aduna pentru a patrula strazile, fugarind imigranti si exprimandu-si compasiunea si respectul pentru compatriotul cazut.

Guvernul sustine ca manifestantii sunt doar cateva grupulete de extrema dreapta, incercand sa minimalizeze incidentul, insa adevarul este acela ca toti cetatenii indiferent de varsta sau orientare politica s-au alaturat miscarii satui de atitudinea guvernului care i-a transormat in cetateni de mana a doua in propria lor tara.

Nu se poate spune ce rezerva viitorul pentru greci, insa este un semn bun ca poporul reactioneaza impotriva nedreptatii guvernului, care a facut atatea eforturi sa le ingroape tara in datorii fata de F.M.I. si de a aduce globalizarea.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”