Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 16 iunie 2011

Fertilizare in vitro şi embriotransfer pe banii statului

Citeşte şi Politicienii nu au bani pentru salarii şi pensii, dar au bani pentru operaţii de schimbare de sex!


Ministerul Sănătăţii a dat start programului de fertilizare in vitro şi embriotransfer, susţinerea financiară pentru o singură procedură de fertilizare in vitro, fiind de 1.500 euro.

Cuplurile din judeţul nostru care nu pot face copii pe cale naturală şi doresc să acceseze programul de fertilizare in vitro şi embriotransfer sunt aşteptate la Serviciul Programe din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt pentru a depune dosarele. Deocamdată au fost stabilite criteriile de eligibilitate, urmând să fie stabilite şi unităţile sanitare care vor fi incluse în program.

Cuplurile care pot beneficia de programul finanţat de Ministerul Sănătăţii trebuie să îndeplinească o serie de criterii şi condiţii ca: cuplurile să fie sterile, adică cele care nu au putut face copii fără a folosi mijloace anticoncepţionale timp de doi ani; perechile să fie căsătorite de cel puţin doi ani; măcar unul dintre membri să aibă cetăţenie română, cu domiciliul stabil în România şi să aibă calitatea de asigurat de cel puţin doi ani; niciunul dintre membri cuplului nu trebuie să aibă vreun copil în viaţă; femeia trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 24 şi 40 de ani şi indexul de masă corporală cuprins între 20 şi 30.

Ministerul Sănătăţii suportă costurile doar pentru o singură însămânţare. În cazul în care dosarul cuplurilor este aprobat, se va plăti procedura de fertilizare in vitro, în limita sumei de 6.150 lei, în două etape: 4.920 lei după realizarea procedurii de fertilizare şi 1.230 lei după confirmarea finalizării procedurii cu o sarcină, urmată de naştere.
http://www.valahul.ro/sanatate/item/2854-fertilizare-in-vitro-%C5%9Fi-embriotransfer-pe-banii-statului.html

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”