Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 7 iulie 2011

Metode nesimţite de teroare ţigănească în Timişoara: îşi lasă vecinii fără apă, curent şi încălzire

Presiunile clanurilor care vor să pună mâna pe clădirile valoroase din centrul oraşului nu mai au limite. Cu largul concurs al autorităţilor, care nu fac nimic, un timişorean este terorizat de ma mulţi ani pentru că nu vrea să-şi vândă apartamentul. Cireaşa de pe tort a fost pusă ieri, când i s-a tăiat şi curentul. Toate acestea vin după ce rămăsese deja fără apă, canalizare şi căldură.

Coşmarul lui Florin Ciobănescu, fost secretar al Primăriei Timişoara şi jurnalist de anchetă, a început în urmă cu 10 ani. Vladimir Cârpaci, zis Pipi, membru al unui clan ţigănesc din Timişoara, şi tatăl lui Vladimir Cârpaci, zis Dulce, au reuşit să intre în superba clădire de pe Mihai Eminescu 6, cumpărând o încăpere la demisol.

A cumpărat apoi încă un apartament şi încă unul, până când Dulce a ajuns să rămână în clădire doar cu Florin Ciobănescu. Din motive temeinice, fostul secretar al Primăriei Timişoara a refuzat să facă târgul cu ţiganul, iar ce a urmat e greu de imaginat, cu atât mai mult de suportat. „Sunt lucruri care fac parte dintr-un scenariu cu privire la care am fost avertizat când am refuzat să fac târgul cu ţiganul”, povesteşte Florin Ciobănescu. Acesta a rămas, rând pe rând, fără apă, canalizare şi încălzire. În urmă cu ceva timp s-a trezit şi că i se ia ţigla de pe casă.


Bomboana de pe colivă


„Stăteam în terasă şi beam cafeaua, când văd coborând din pod două persoane. Pe părţile laterale ale clădirii fuseseră date jos ţiglele, coama, exact în zona în care nu se vede din cauza copacilor”, a mai povestit Ciobănescu.


Cireaşa de pe tort a fost pusă însă, ieri, când a fost tăiat şi curentul. „Lucram la calculator, când s-a întrerupt curentul. Am ieşit afară şi am văzut un echipaj de la Enel, care se urcă în maşină şi pleacă fără să îmi dea vreo explicaţie”, a mărturisit timişoreanul. Reprezentanţii Enel se încurcă în explicaţii, susţinând că echipajul a tăiat curentul la cererea preşedintelui de asociaţie care vrea să renoveze clădirea, deşi Ciobănescu are contract individual cu Enel şi nu se putea face debranşarea decât la cererea sa. Potrivit Biroului de Presă al Enel, electricitatea a fost repusă în funcţiune, ieri, la 12.30, după două ore de la sesizarea depusă de „Adevărul”. „Tot ce înseamnă întreruperea utilităţilor face parte din planul de consolidare a clădirii. Primăria trebuie să intervină şi să lămurească problemele”, a spus Constantin Vişan, mandatar al proprietarului.


Un fenomen scăpat de sub control


Cazul lui Ciobănescu nu este singular, fiind doar un exemplu dintr-un adevărat fenomen: teroarea imobiliară țigănească. Ziarul „Adevărul” a publicat mai multe cazuri despre timișoreni terorizați de țigani în propria casă. Unul din primele cazuri care a ieșit la iveală a fost al lui Vladimir Voiasciuc. Acesta chiar i-a filmat pe puradei cum îşi bat joc de el, la îndrumarea baştanilor, pentru a-l determina să iasă din casă.



Un al caz cunoscut opiniei publice este al lui Emil Sebeşan, fost deţinut politic în penitenciarul de la Piteşti. Trecut prin cea mai cruntă şcoală de tortură din România, Emil Sebeşan a fost nevoit în secolul 21 să lupte cu propriile forţe împotriva ţiganilor care îl terorizează în propria casă, fără ca autorităţile să intervină. VEZI AICI detalii!

Dumitru şi David Herman sunt doi timişoreni care au fost terorizaţi în propria casă de ţiganii Lucia Saifert şi Petru Jurj. Acuzaţi de grave infracţiuni imobiliare ţiganii au fost achtaţi de judecători„Adevărul” a scris despre asta AICI.

Nici personajele cunoscute ale Timişoarei nu au scăpat de furia ţigănească provocată de intere imobiliare. Fostul prefect de Timiş, Ovidiu Drăgănescu, a fost ameninţat pe faţă de membri unui clan ţigănesc, iar avocata Carmen Obârşanu a fost bătută în centrul oraşului de un baştan din clanul Cârpaci.

În tot acest timp la Poliţie şi Parchet a „curs” cu plângeri penale soluţionate aproape de fiecare dată cu neînceperea urmăririi penale. Autorităţie au fost doar un preş pentru ţiganii care şi-au permis să semene teroare în locatarii din clădiri cheie şi să pună mâna pe tot centrul oraşului.  http://www.adevarul.ro/locale/timisoara/Metode_nesimtite_de_alungare_a_timisorenilor_din_centrul_orasului-_teroarea_amara_a_tiganului_Dulce_0_512349300.html

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”