Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 12 august 2011

Autorul atacului de la Ministerul Eston al Apărării, un comunist fanatic!

Detaliile care au apărut în legătură cu autorul atacului de joi de la Ministerul Apărării din Estonia, un bărbat solitar care a redactat mai multe manifeste politice fanatice, arată similitudini cu extremistul norvegian Anders Behring Breivik, scrie Mediafax. Diferenţa este că teroristul de origine armeană era un imigrant în mica ţară baltică, Estonia.

Acest bărbat, Karen Drambjan, un avocat născut în Armenia în 1954 şi care a primit cetăţenie estonă în 1993, aprecia într-un manifest difuzat înaintea alegerilor europene din 2009 că "Estonia a intrat pe drumul războiului civil".

"Nu contează forma pe care o va lua acest drum, dar va fi însoţit de râuri de sânge, de o destabilizare criminală şi de o sărăcie totală", potrivit unui extras al acestui document citat vineri de agenţia de presă locală Delfi.

Bărbatul, înarmat cu un pistol, a intrat joi după-amiază în clădirea Ministerului Apărării, aruncând o fumigenă şi luând ostatice două persoane, după care a fost ucis în timpul intervenţiei unei unităţi speciale a forţelor de ordine, cei doi ostatici fiind eliberaţi.

Divorţat şi tatăl a două fete, Drambjan era membru al unui mic partid care nu face parte din Parlament, Partidul stângii unificate, ce i-a succedat Partidului comunist eston din perioada sovietică.

În manifestul său, el incită la revoltă împotriva autorităţilor minoritatea rusofonă care reprezintă aproximativ un sfert din populaţia estonă de 1,3 milioane de locuitori.

"Pentru ei (estoni), noi suntem doar nişte oi şi nişte sclavi, nu suntem aici decât pentru a umple casieriile ţării şi pentru a le asigura prosperitatea", potrivit unui extras citat de Delfi.
Premierul eston Andrus Ansip a făcut el însuşi o paralelă, joi seara, cu autorul celor două atacuri din 22 iulie din Norvegia.

"Este deprimant. Ai zice că s-a inspirat din evenimentele din Norvegia", a comentat Ansip, precizând că motivaţiile lui Drambjan "rămân neclare".

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”