Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 29 august 2011

Băsescu face promisiuni deşarte: Aurul extras de la Certej nu va ajunge în tezaurul BNR. România primeşte doar 4%!

România va primi doar 4% din aurul care urmează să fie extras din zăcământul de la Certej, judeţul Hunedoara. Astfel, aurul nu va ajunge în tezaurul BNR, aşa cum promitea preşedintele Traian Băsescu.
Get Adobe Flash player
Exploatarea zăcământului va fi făcută de o companie controlată de un afacerist grec, care a mai încheiat un contract cu ministrul PDL Radu Berceanu.

20% din off-shore-ul deţinut de grec aparţine unor persoane necunoscute, cel mai probabil români, care se vor bucura de o bucată din afacere, scrie DECEnews.ro.

Compania care urmează să exploateze zăcămintele de aur de la Certej este Deva Gold SA, din care statul român deţine doar 20%. Restul de 80% aparţine unui offshore din Barbados, Deva Gold Limited, potrivit decenews.ro.

Secretarul de stat Alexandru Pătruţi, preşedintele Agenţiei de Resurse Minerale, a vorbit despre zăcământul de la Certej, judeţul Hunedoara, la o zi distanţă de discursul în care preşedintele Traian Băsescu a anunţat că România va mai exploata 2 zăcăminte aurifere. El a anunţat că de acolo pot fi extrase mai mult de 50 de tone de aur.

Firma care va exploata aurul este listată pe Bursa din Toronto. Deşi activitatea nu a început, valoarea acţiunilor a crescut de 5 ori, în ultimele două luni. În urma anunţului făcut de preşedintele Traian Băsescu, este de aşteptat ca acţiunile să crească şi mai mult.

Statul român va primi însă numai 4% din aurul care urmează să fie extras, conform datelor intrate în posesia jurnaliştilor de la decenews.ro.

Offshore-ul care va lua partea leului în urma exploatării minei de la Certej este controlat de către afaceristul Dimitrios Koutras. El a mai făcut afaceri cu liderii PDL. Una dintre societăţile acestui grup a încheiat un contract cu fostul ministru democrat-liberal al transporturilor, Radu Berceanu, pentru construcţia tronsonului de autostradă Ploieşti-Braşov. Contractul nu a mai fost realizat.

20% din off-shore-ul omului de afaceri grec ar aparţine unor necunoscuţi, probabil români, mai scriu cei de la decenews.ro.
http://www.antena3.ro/economic/biz-news/basescu-face-promisiuni-desarte-aurul-extras-de-la-certej-nu-va-ajunge-in-tezaurul-bnr-romania-primeste-doar-4-135027.html

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”