Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 11 august 2011

Militanţii islamişti cer musulmanilor din Marea Britanie să răstoarne guvernul!

Forumurile online ale militantilor islamisti cer musulmanilor din Marea Britanie sa lanseze campanii pe internet in sprijinul protestatarilor si ii indeamna sa rastoarne Guvernul de la Londra, transmite Miami Herald.

Informatia a venit in aceeasi zi in care regimul liderului libian Muammar Gaddafi i-a cerut premierului britanic David Cameron sa demisioneze, afirmand ca seful Executivului de la Londra "si-a pierdut toata legitimitatea" din cauza revoltelor care zguduie Marea Britanie. Marti, Iranul a solicitat politiei britanice sa dea dovada de retinere impotriva manifestantilor ce protesteaza fata de uciderea unui barbat de culoare in Londra.

Miami Herald scrie ca, miercuri, zeci de mesaje postate pe forumuri islamiste sugerau ca musulmanii din Marea Britanie "sa inunde" site-urile de socializare ca Facebook si Twitter cu sloganuri care sa-i incite pe tinerii britanici sa continue revolta.


Un internaut a scris ca vandalii ar trebui sa adopte sloganuri similare cu cele folosite de manifestantii arabi in timpul revoltelor din Orientul Mijlociu.

"Oamenii vor ca ucigasul lui Mark Duggan sa fie pedepsit", o referire la barbatul impuscat de politisti joia trecuta, la Tottenham.

O alta persoana a scris ca un atac media pe Internet este foarte important si ca "haosul este folositor militantilor din Londra".

Protestele violente au inceput sambata seara, dupa ce cateva sute de persoane s-au adunat in fata unei sectii de politie din Tottenham, pentru a protesta impotriva impuscarii mortale, de catre ofiteri, ai lui Duggan.

Marti, premierul David Cameron a cerut intrunirea de urgenta a Parlamentului, dupa ce violentele care au cuprins initial Londra s-au extins apoi si in Birmingham, Liverpool, Manchester si Bristol. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”