Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 7 octombrie 2011

Iaşi. Doi copii de 11 şi 13 au leşinat după ce au fumat etnobotanice găsite pe stradă

Doi copii din Iaşi, de 11 şi 13 ani, au ajuns la spital după ce au fumat etnobotanice găsite pe stradă. Tot la spital a ajuns şi o fetiţă de opt ani, care s-a intoxicat după ce a băut ţuică.
Get Adobe Flash player
Cei doi copii au găsit pe jos o ţigară aprinsă, au luat-o şi au tras câteva fumuri. La scurt timp, au început să se simtă rău.
"Din declaraţiile date de copii după ce şi-au revenit, reiese faptul că au găsit nişte chiştoace încă aprinse, ştiau despre existenţa acestor substanţe etnobotanice şi au dorit să experimenteze senzaţiile pe care le furnizează. Au tras din ţigări şi unul şi altul. Fetiţa a început să se simtă din ce în ce mai rău, să ameţească, şi-a pierdut echilibrul şi a căzut în leşin", a declarat dr. Marcel Burlacu, purtător de cuvânt la Spitalul de Pediatrie "Sf. Maria" din Iaşi.

Asistenţii de la Protecţia Copilului s-au autosesizat, după ce nimeni nu s-a interesat de copii de când au fost internaţi.

"Ei au fost aduşi de o ambulanţă sesizată de trecători. Nici până la acest moment, părinţii celor doi copii nu s-au prezentat la spital", a precizat Tiberiu Bantaş, purtător de cuvânt la Direcţia pentru Protecţia Copilului Iaşi.

Tot la Spitalul de Copii a ajuns şi o fetiţă de opt ani, care a băut ţuică.

"Avem un copil intoxicat cu alcool, este vorba de o fetiţă de opt ani, ai cărei părinţi sunt plecaţi în Grecia la muncă. Bunica prepara ţuica şi, din când în când, mai gusta din produsul finit. Fetiţa a imitat bunica şi a gustat din produs. La un moment dat, a declanşat vărsături explozive, bunica a sunat la 112 şi ambulanţa a adus copilul la Unitatea de Primiri Urgenţe", a povestit medicul Burlacu.
sursa: antena3.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”