Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 16 noiembrie 2011

Armata americană poate ataca hackerii "cu orice mijloace", inclusiv militare

Un raport al Pentagonului prezentat marţi informează ca Statele Unite îşi rezervă dreptul să raspundă atacurilor cibernetice şi hackerilor inclusiv cu forţă militară, daca este cazul.

Raportul de 12 pagini prezentat Congresului este unul dintre cele mai clare documente cu privire la rolul armatei în cazul unui atac cibernetic asupra Statelor Unite.

"Când situaţia o va cere vom răspunde atacurilor ostile din ciberspaţiu aşa cum am face-o cu orice altă ameninţare asupra ţării noastre. Ne rezervăm dreptul să folosim toate mijloacele necesare - diplomatice, economice, internaţionale, militare - pentru a ne apăra ţara, aliaţii, partenerii şi interesele noastre", se arată în raportul Pentagonului citat de Reuters.

Acţiunile cibernetice pot include "atacuri cibernetice semnificative împotriva SUA, a economiei, a guvernului sau a armatei".

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”